Het verhaal van een getuige uit vroeger tijden

Uit Stichting Vertellen MediaWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Workshop van Henk Elferink en Bert Lintmeijer (vertelkring De Verhalenkraal, Hengelo) op de Ontmoetingsdag 3 oktober 2015 van de Stichting Vertellen, als derde van drie workshops.

Thema: Levend Verleden.


Inleiding[bewerken]

Bert vertelt hoe hij op een speeddate-bijeenkomst opeens over zijn buurman een volkomen zelf verzonnen verhaal ging vertellen, om hem voor te stellen aan een aantrekkelijke dame. En hoe die buurman daar op inspeelde met een prachtig verhaal over hem.

In deze workshop staat Henk centraal.

Alle aanwezigen mogen aan hem voelen, ruiken, alle zintuigen open zetten en vooral: veel vragen aan Henk stellen. Zo ontstaan over Henk, zijn leven en zijn geschiedenis, een aantal beelden.

Verhalen maken[bewerken]

Opdracht: Je ‘weet’ nu veel over Henk. Wat zijn aspecten die je aanspreken als bijzonder, interessant, prikkelend? Maak daar in tweetallen een kort verhaal mee. Dat net als Bert’s speeddate-verhaal een mengsel kan zijn van feiten en fictie.

Presentatie[bewerken]

Alle tweetallen vertellen hun verhaal. Voor de presentatie aan de andere workshopgroepen zet Bert de verhalen in een interessante volgorde, waardoor alle groepen hun aandeel kunnen presenteren.

--Walt.rooz@versatel.nl 5 okt 2015 21:26 (CEST) Verslag: Walter Roozendaal, met dank aan alle deelnemers.