Helaas komt het nogal eens voor dat er te enthousiast emails heen en weergaan op de Erwaseenslijst.

Oorzaak nummer een is het antwoorden naar de hele lijst terwijl een reactie persoonlijk was bedoeld. Elke reactie gaat naar de hele lijst als een email beantwoord. Als je aan de zender persoonlijk een antwoord wil sturen zul je deze reactie ook aan deze persoon zelf moeten versturen, dus bijvoorbeeld door door te sturen naar deze persoon.

Een ander probleem is SPAM die een enkele keer automatisch over de lijst en alle gebruikers wordt uitgestort. Daarom vragen we iedereen met een Facebook of LinkedIn account (of Hyves?) te controleren dat het Erwaseens email adres niet is gekoppeld is hun account. Dus niet voorkomt in de groep vrienden of aan het profiel is gekoppeld.

Het komt voor dat je van een mail alleen de eerste regel ziet. Dit gebeurt meestal als jouw mail providor de emails van de provider van de zender als potentiële spam aanmerkt. Dit is op te lossen door, als je het bericht selecteert, de afzender als veilig (geen spam) of niet veilig (spam) te markeren.

Andere tips (van Mieke Amptmeijer-Spronk):

  1. Als je Outlook gebruikt kun je in je mailbox een regel aanmaken (te vinden onder de knop extra) die alle mail van de erwaseens lijst direct doorstuurt naar een speciale map erwaseens onder persoonlijke mappen, tenzij het een bericht met Prioriteit is
  2. Kijk niet te vaak (bijvoorbeeld maar 1 keer per week) naar de “erwaseens”  lijst. Dit spaart veel ergernis. Nadeel is dat je achterloopt in het reageren op oproepen.
  3. Hang je social media koppelingen aan een ander account, bijvoorbeeld Gmail of Hotmail
  4. meldt je consequent af van ongewenste nieuwsbrieven
  5. Email van ongewenste afzenders moet je direct aanmerken met “afzender toevoegen aan geblokkeerde afzenders". In outlook te vinden onder knop acties

Agenda Stichtingsactiviteiten

op en rond 20 maart 2018: Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl)

de eerstvolgende ontmoetingsdag is op zaterdag 21 april 2018 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

zaterdag 26 januari 2019: Vertel Event in de Gelderlandfabriek in Culemborg.