Saskia den Broeder

Den Haag e.o. 1

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

015-8891910

De Eerste Haagsche Vertelkring is gestart op 21 maart 2003, op initiatief van Gerard Faber en Henk Schuring.

Van meet af aan werd onze vorm: elkaar in de kring verhalen vertellen, gewoon in de huiskamer. We zijn beurtelings gastheer/vrouw. In principe neemt iedereen een verhaal mee van 5-10 minuten en komt ook iedereen aan bod. Een keertje alleen luisteren is ook prima. Het is ook mogelijk tijd te vragen voor een langer verhaal.

We geven elkaar indien gewenst feedback volgens het ‘top’ en ‘tip’ model. Vaak laten we de verhaalkeuze vrij, soms spreken we een thema af, bereiden we een ‘estafetteverhaal’ voor of improviseren we aan de hand van voorwerpen of op muziek.

We zijn heel verschillende vertellers. Qua vertelstijl, verhaalkeuze, maar ook qua vertelervaring en -ambitie. Dit maakt onze bijeenkomsten extra boeiend. Een enkele keer treden we als vertelkring naar buiten met een gemeenschappelijk optreden. Sommigen van ons treden ook individueel of in kleiner verband op.

Onze bijeenkomsten zijn op de laatste vrijdagavond van de maand van 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) tot uiterlijk 23.00 uur, in Den Haag, Rijswijk of Zoetermeer.

Het maximum aantal leden is 10. We werken met een coöptatieprocedure voor nieuwe leden. De huidige leden (april 2018) zijn Frans Berckenkamp, José Biever, Saskia den Broeder, Ria van Caspel, Judith Lorand, Hanneke Klarenbeek-den Heijer en Lize den Oudsten. Ereleden zijn Gerard Faber en Janneke Tanja.

Agenda Stichtingsactiviteiten

op en rond 20 maart 2018: Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl)

de eerstvolgende ontmoetingsdag is op zaterdag 21 april 2018 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

zaterdag 26 januari 2019: Vertel Event in de Gelderlandfabriek in Culemborg.