Saskia den Broeder

Den Haag e.o. 1

070-7440137

De Eerste Haagsche Vertelkring is gestart op 21 maart 2003, op initiatief van Gerard Faber en Henk Schuring.

Van meet af aan werd onze vorm: elkaar in de kring verhalen vertellen, gewoon in de huiskamer. We zijn beurtelings gastheer/vrouw. In principe neemt iedereen een verhaal mee van 5-10 minuten en komt ook iedereen aan bod. Een keertje alleen luisteren is ook prima. Het is ook mogelijk tijd te vragen voor een langer verhaal.

We geven elkaar indien gewenst feedback volgens het ‘top’ en ‘tip’ model. Vaak laten we de verhaalkeuze vrij, soms spreken we een thema af, bereiden we een ‘estafetteverhaal’ voor of improviseren we aan de hand van voorwerpen of op muziek.

We zijn heel verschillende vertellers. Qua vertelstijl, verhaalkeuze, maar ook qua vertelervaring en -ambitie. Dit maakt onze bijeenkomsten extra boeiend. Een enkele keer treden we als vertelkring naar buiten met een gemeenschappelijk optreden. Sommigen van ons treden ook individueel of in kleiner verband op.

Onze bijeenkomsten zijn op de laatste vrijdagavond van de maand van 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) tot uiterlijk 23.00 uur, in Den Haag, Rijswijk of Zoetermeer.

Het maximum aantal leden is 10. We werken met een coöptatieprocedure voor nieuwe leden. De huidige leden (april 2015) zijn Frans Berckenkamp, José Biever, Saskia den Broeder, Ria van Caspel, Judith Lorand, Eric Klarenbeek, Hanneke Klarenbeek-den Heijer en Lize den Oudsten. Ereleden zijn Gerard Faber en Janneke Tanja.

op en rond 20 maart 2017: Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl

zaterdag 20 mei 2017: Ontmoetingsdag in Utrecht m.m.v. Vertelkring Delft.

zaterdag 7 oktober 2017: Ontmoetingsdag in Antwerpen bij zusterorganisatie Van Stoel tot Stoel.

zaterdag 27 januari 2018: Erwaseens Vertel Event in de Gelderlandfabriek in Culemborg.