Contactpersoon: Geert Zijlstra

Groningen

Vertellerscollectief 'Kom op Verhoal' bestaat uit een tiental vertellers uit het Groninger Westerkwartier. Ze vertellen verhalen over uiteenlopende zaken,  maar in het bijzonder over bijzondere gebeurtenissen in de streek. Veelal wordt verteld in het dialect van het Westerkwartier, omdat ze ook het gebruik van de streektaal willen behouden. Ze organiseren jaarlijks ook een schrijfwedstrijd 't Schierste Verhoal van t Westerkwartier',  die wordt afgesloten met een boeiende vertelavond. De vertellers treden op voor jong en oud. Zo treden ze tijdens Wereldverteldag op bij basisscholen en hebben ze speciale programma's voor verzorgingstehuizen. In sommige gevallen treden ze ook in combinatie op met muzikanten uit de streek en kunnen dan een compleet avondprogramma verzorgen.

op en rond 20 maart 2018: Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl)

de eerstvolgende ontmoetingsdag is op zaterdag 21 april 2018 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

zaterdag 26 januari 2019: Vertel Event in de Gelderlandfabriek in Culemborg.