Vertel Event - de Kracht van het Vertellen

pr@stichtingvertellen.nl

Categorieën: Vertelagenda

Waardering:

Hét jaarlijkse Vertel Event van de Stichting Vertellen komt er weer aan! De middag wordt ingevuld met verhalen, lezingen en presentaties in nauw overleg met de Vertelambassadeur van het Jaar 2015, Mia Verbeelen.  Met natuurlijk ook de bekendmaking van de Vertelambassadeur van het jaar 2016 en aansluitend een heerlijk biologisch-vegetarisch maaltijdbuffet. ’s Avonds is er een bijzonder Vlaams-Nederlands verhalenprogramma met zeer uiteenlopende vertellers.

Middagprogramma (13.30 – 17.00 u)

• De kracht van eeuwenoude verhalen

m.m.v. de Vlaamse schrijfster Marita de Sterck

Marita de Sterck publiceerde in 2015 ‘Vuil Vel’, een verhalenbundel met volkssprookjes voor volwassenen. Ze selecteerde uit oude handschriften en vergeten collecties. Hierna bewerkte Marita ze tot een veertigtal eeuwenoude Vlaamse volksverhalen die vooral grimmig of erotisch van aard zijn. Tijdens het Vertel Event zal Marita ons vertellen over haar inspiratie en werkwijze m.b.t. ‘Vuil vel’.

Enkele Vlaamse én Nederlandse vertellers, nl. Tom van Mieghem (B), Mia Verbeelen (B), Janneke Tanja (NL) en Eric Borrias (NL), zullen op theatrale wijze een viertal verhalen uit diezelfde bundel presenteren.

• De kracht van samen

In oktober 2015 vond er in Antwerpen, op initiatief van Mia Verbeelen, de allereerste netwerkdag plaats voor Vlaamse en Nederlandse vertelorganisaties. De resultaten van die gesprekken zullen worden gedeeld en enkele organisaties presenteren zich met hun visie op samenwerking en de toekomst van het vertellen.

Inspiratoren zijn: Arjen Barel (NL) van Storytelling Centre & Storytelling Festival Amsterdam; Guy Tilkin (B), Vertelkasteel Alden Biesen en FEST; Michaël Vandebril (B) en Nadia Babazia (B) van Antwerpen Boekenstad/ Antwerpen Vertelt.

• Bekendmaking Vertelambassadeur van het Jaar 2016

Maaltijd (18.15 – 19.45 u)

Avondprogramma (20.00 – 22.00 u)

• De kracht van vrouwen

Een verrassend en afwisselend verhalenprogramma o.l.v. Mia Verbeelen. Een zestal Vlaamse en Nederlandse vertellers vertellen hun sterkste verhalen over Sterke Vrouwen – het thema van Wereldverteldag 2016. Tot nu toe zijn bevestigd: Frans de Vette (NL),  Josine van der Schot (NL), Bastiaan de Zwitser (NL), Joris Pekel (NL), Katty Wtterwulghe (B) en Omar Nahas (Syrië/NL/B)

Infotafel

Tijdens de middag en avond is er weer een infotafel c.q. mini-markt met voor iedere bezoeker de mogelijkheid om daar flyers neer te leggen en (verhalen)boeken e.d. te verkopen of te ruilen.

Kosten: 15 euro voor middag of avond, 25 euro voor middag en avond. Gratis voor participanten!

Maaltijd: Vegetarisch-biologisch buffet 15 euro

Opgave: voor 18 januari 2016 met vermelding van je naam, het middag- en/of avondprogramma, met of zonder maaltijd, door een e-mail te zenden aan pr (at) stichtingvertellen.nl (Gottfrid van Eck, bestuurslid PR)

Betaling: Maak - indien van toepassing - het bijbehorende bedrag tijdig tevoren over op IBAN: NL43 TRIO 0198 0974 17 t.n.v. Stichting Vertellen o.v.v. 'Vertel Event 2016' en je naam. Voor betalingen vanuit het buitenland is de BIC: TRIO NL2U

2016-01-23 13:00:00