Verhalen op de Assumburg

Verhalen op de Assumburg

28 mei 2017 14:00 tot 28 mei 2017 16:30 Bewaar de kalender

Als er één plek vol geschiedenis is, dan is dat wel kasteel de Assumburg. Op 28 mei strijkt het Kennemer Verhalenfestival daar dan ook neer. Op de Ruïne van Brederode is dat een jaarlijks terugkerend evenement, met vertellingen en muziek. En nu komt het ook naar het Heemskerkse kasteel, met een programma voor jong en oud.

Vanaf ongeveer 13.30 uur bent u welkom in de tuin van de Assumburg, waar De Trawanten van Banjaert u ontvangen met muziek zoals die al eeuwen op kastelen klinkt. Met Breugheliaanse doedelzakken, schalmei, grote trom, kleppers, fluiten, trekzak en mignon.

Om 14.00 beginnen in de kasteeltuin, rond het historische Koetshuijs, de verhalen. Naomi Stern, Marieke van den Houten en gastheer Walter Roozendaal trakteren u daar op sfeervolle oude en nieuwe vertellingen, afgewisseld met muziek van de Trawanten.

 Alledrie de vertellers delen het onderwijs als voorgeschiedenis, en specialiseerden langs verschillende wegen als verteller. Naomi schrijft zelf verhalen en werkt als begeleidster van leerlingen op scholen. Marieke is ook trainingsactrice en dichter. Walter heeft in Heemskerk zijn sporen nagelaten als regisseur van het spektakel ‘Het Portret’, de opera rond de viering van het Maerten van Heemskerckjaar. Hij was jarenlang theaterconsulent en programmeur van schoolvoorstellingen vanuit de Muziekschool Heemskerk. Hun passie is het delen van verhalen!

Het festival is een samenwerking tussen de Stichting Vertelkunst Haarlem en de Stichting Vrijwilligers Kasteeltuin Assumburg


2017-05-28 14:00:00
2017-05-28 16:30:00