Gember & Citroenen met Janneke Tanja

Gember & Citroenen met Janneke Tanja

15 oktober 2017 17:00 tot 15 oktober 2017 19:00 Bewaar de kalender

Bij De Ruimte at de verkeerstoren Distelweg 83, 1031 HD Amsterdam, Nederland

Geplaatst door Marin Millenaar

info@marinmillenaar.nl

0647072044

http://www.gemberencitroenen.nl/

Dit seizoen wil Podium "Gember & Citroenen" hun groeiende publiek ook laten kennismaken met andere vertellers uit het Nederlandse taalgebied.
Vol trots presenteren we:

Janneke Tanja

Er was eens een meisje dat een paar oude sprookjesboeken van haar oma kreeg…”

Het lijkt wel of de omschrijving van alle vertellers met iets soortgelijks begint, maar daar begon het voor haar wel – met die oude boeken. Grimm, Andersen, Duizend-en-één nacht. En later Ovidius, Homerus… Voorgelezen. Stukgelezen.

En toen? Niets. Jarenlang. Ze las wel, maar geen sprookjes meer. Tot ze die oude boeken weer eens tegen kwam in een doos in de kast, en de charme van die verhalen opnieuw ontdekte. Tot ze in een vakantie spontaan een vertelcursus boekte – en daar ervoer dat er iets magisch gebeurt als je die woorden niet zomaar leest, maar ze gaat vertellen… Hoe je mensen kunt raken met een verhaal, wat de kracht is van een simpel gebaar, of van stilte.

Weer jaren later, en allang geen klein meisje meer kan ze zich geen leven zonder verhalen voorstellen. Ze is blijven leren, van goede vertellers in binnen- en buitenland, en vertelt haar verhalen voor wie maar luisteren wil. Oude mythen, doldwaze sprookjes, verhalen die gewoon in de lucht lijken te zweven. Regelmatig grijpt ze nog terug op die oude boeken, op de favorieten van vroeger. Laat volwassenen zien dat er achter die vertrouwde formuleringen verhalen schuil gaan met rauwe randjes en diepe lagen. En neemt kinderen mee op reis in hun eigen fantasie, hopend dat ook zij gegrepen worden door die oude vertrouwde woorden: “Er was eens…”Vanzelfsprekend zullen ook Nancy Wiltink en Marin Millenaar hun verhalen vertellen, zal Justus Kops een gedicht voordragen en is er nog een open podium plekje, van 10 minuten, dat je kunt claimen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Ruimte biedt, naast het zaaltje waar wij optreden, een uitstekende bar, een prima keuken en een heerlijke sauna.

Entree is gratis, achteraf gooi je in de hoed wat het je waard was.

Tot dan!

 

 

2017-10-15 17:00:00
2017-10-15 19:00:00

Agenda Stichtingsactiviteiten

op en rond 20 maart 2018: Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl)

de eerstvolgende ontmoetingsdag is op zaterdag 21 april 2018 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

zaterdag 26 januari 2019: Vertel Event in de Gelderlandfabriek in Culemborg.