De passie van je stem

02 juni 2018 10:00 tot 02 juni 2018 16:30 Bewaar de kalender

Bij Pete Pronk - Dominicanenklooster Huissen Stadswal 1, 6851 Huissen, Nederland

Geplaatst door Pete Pronk

petepronk@compaqnet.nl

WORKSHOP        STEMEXPRESSIE

DE PASSIE VAN JE STEM

2 juni 2018 van 10.00 t/m 16.30 in het klooster van Huissen door Pete Pronk

Een unieke workshop om kennis te maken met de wonderlijke wereld van de stemexpressie. Laat je meenemen door de passie die in je leeft en ontdek de veelkleurigheid van je stem.

Inhoud  Tijdens deze creatieve werkdag kun je de verrassende kanten van je stem leren kennen. Met behulp van simpele werkvormen uit de wereld van het Roy Hart Theater maken we een boeiende tocht door de gebieden van hoog-laag, donker-licht, hard-zacht en spelen we met stemmingen: fluisterend, vurig, theatraal, verlegen, krachtig, verleidelijk, kwetsbaar.
Met opzet is gekozen voor een speelse benadering: niet het moeten presteren staat centraal maar vooral het plezier en de verwondering. De stem als ventiel van de ziel. Bezieling als bron van waaruit de stem gevuld kan worden met passie.

Opzet  Doen zoals het hoort is nu even niet de norm, veel meer begeven we ons buiten de lijntjes naar dat wat in ons speelt en ons beweegt, raakt, boeit en bezield. De manier van werken is open, nu even niet het zingen van bestaande liederen maar juist het nog onbekende lied: het lied van het leven met alles er op en er aan krijgt nu alle ruimte. Het op deze wijze ‘reizen met  je stem’ werkt hoe dan ook door in je spreken en zingen van alledag.

Begeleiding   Pete Pronk, verhalenverteller en docent ‘beeldend vertellen’ en stemexpressie. Dertig jaar geleden raakte hij gefascineerd door ‘het verhaal van de stem’, met name door mensen van het Roy Hart Theater. Gaandeweg ontwikkelde hij zich tot een eigenzinnig en vakbekwaam begeleider. Naast het geven van (meerdaagse) workshops in het klooster van Huissen  heeft hij zijn eigen praktijk ‘Studio Stem & Verhalenatelier’ in Amsterdam.Zijn manier van begeleiden is open, betrokken en speels met volle aandacht voor ieders kwaliteiten en wensen. Meer informatie vind je bij
www.petepronk.nl

Voor meer informatie  over het Roy Hart Theater www.roy-hart-theatre.com

Fotografie: www.esthervanderlecq.nl

Data                 zaterdag 2 juni 2018

Aanvang          10.00 uur

Vertrek             16.30 uur

Kosten              A)    84,00    B)     94,00    C)  € 104,00   inclusief koffie/thee/lunch

Aanmelden       www.kloosterhuissen.nl

2018-06-02 10:00:00
2018-06-02 16:30:00

op en rond 20 maart 2018: Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl)

de eerstvolgende ontmoetingsdag is op zaterdag 21 april 2018 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

zaterdag 26 januari 2019: Vertel Event in de Gelderlandfabriek in Culemborg.