fantasy-3186483_1920 Stichting Vertellen
narrative-794978_1920 Vertellers worden gehoord
book-2929646_1920 Vertel je verhaal

Welkom bij Stichting Vertellen

Nieuw: Op 8 oktober 2022 kwamen we als vertellers weer bij elkaar voor het jaarlijks Vertelevent in de Gelderlandfabriek in Culemborg. We hoorden onder andere over hoe de Vertelacademie de tool Storytelling in 8 colours naar het Nederlands heeft vertaald. We zagen de indrukwekkende film 'Vreemde Vogels!?' waarin Mia Verbeelen en Pauline Seebregts het verhaal vertellen van twee gevluchte jongeren. Deze film is nu online te vinden en te gebruiken voor wie wil. We hoorden veel verschillende verhalen waaronder die van Paul Groos en Gottfrid van Eck in de grote Griekse Mythen Quiz en de korte verhalen van Egbert van Foeken, Marin Millenaar en Mirjam Mare. Evi Rosiers trakteerde ons op vrolijke intermezzo's. We besloten de dag met Diehard Fairy, van Matrose. Ook al zo'n verhaal wat verteld moet worden.

 

Stichting Vertellen is een stichting van en voor vertellers.

  • Ben je op zoek naar een verteller voor een evenement of wil je misschien een intiem thuisoptreden? Onder Vertellers presenteren de participanten van de Stichting zich.
  • Ben je verteller en op zoek naar meer informatie of contact met gelijkgezinden? Kijk dan onder Rondom of bij de cursussen in de agenda.
  • Wil je als publiek genieten van wat er op het podium gebeurt? In onze agenda vind je vertelvoorstellingen en festivals.
  • Onder Over ons lees je meer over onze doelstellingen en wat de voordelen zijn om je aan te melden als participant van Stichting Vertellen.

Elk jaar organiseren we hét Vertelevent van de lage landen. Ook besteden we aandacht aan Wereldverteldag, wat jaarlijks plaatsvindt op 20 maart. Daarnaast organiseren we ontmoetingsdagen voor vertellers om van elkaar te leren en elkaar te inspireren!

theatre-430552_1920

Vertelpodia

Vertelkringen Stichting Vertellen

Vertelkringen

Voorstellingen

Agenda
zo 29
feb 05

De poppenspeler van Warschau

5 februari @ 15:00 - 16:15
feb 12

Cursus

Agenda
feb 08

Cursus Storytelling

8 februari @ 16:30 - 22 februari @ 18:30
feb 09

WORKSHOP VERHALEN VERTELLEN

9 februari @ 10:30 - 12:30

Activiteiten

Stichting Vertellen

Op 20 maart 2023 is het Wereldverteldag. Op www.wereldverteldag.nl vind je de evenementen die op en rond die dag georganiseerd worden in Nederland en Vlaanderen. Het thema is dit jaar 'Samen sterk!'.

Ontmoetingsdag Stichting Vertellen: in het voorjaar van 2023 zal er een activiteit georganiseerd worden.

Het volgende Vertelevent staat gepland op zaterdag  27 januari 2024.  Save the date!