Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

Notice: Utilizing the form controls will dynamically update the content

List of Evenementen

Basiscursus Verhalen Vertellen

11 januari @ 11:00 - 8 februari @ 18:00
Vertelacademie – De Verhalenboot, Pletterstraat 20
Zwolle, 8011 VG Nederland
Vertelacademie

Het onderwerp van de basiscursus is beeldend vertellen. De basiscursus is geschikt voor iedereen die aan de slag wil gaan met het vertellen van verhalen!

Lees meer »

Basiscursus Verhalen Vertellen

18 januari @ 11:00 - 8 februari @ 18:00
Vertelacademie

Het onderwerp van de basiscursus is beeldend vertellen. De basiscursus is geschikt voor iedereen die aan de slag wil gaan met het vertellen van verhalen!

Lees meer »

Kunstige verhalen – met Forsterkwartet

2 februari @ 15:00 - 16:00
De Drie Ranken, Eglantierlaan 202
Apeldoorn,
€ 7,00

Het thema deze middag is: Kunstige verhalen. Elk verhaal heeft op de een of andere manier iets met kunst te maken. Het laatste verhaal op het programma is ‘Hoe Wang-Fô werd gered’ van Marguerite Yourcenar. Dit verhaal heb ik, Arjen Uittenbogaard, bewerkt om te vertellen bij de muziek van het Willink-strijkkwartet van de Nederlandse componist Lex van Delden. Naast dit stuk speelt het kwartet ook nog (delen) uit Haydns eerste strijkkwartet. Haydn, zo’n beetje de uitvinder van het strijkkwartet in…

Lees meer »

BOOM

2 februari @ 15:00 - 16:45
Rap 100 Leiden, Rapenburg 100
Leiden, Nederland Nederland
€ 10,00

Een voorstelling met verhalen rond bomen. Esther de Jong en Onno van Tongeren (djembé) spelen de voorstelling "BOOM". De dikke beuk voor haar huis vertelt Esther verhalen die de wind meevoert: verhalen over bomen. Esther vertelt de beuk verhalen uit haar leven, verhalen die allemaal te maken hebben met bomen.

Lees meer »

Gember en Citroenen Vertelwerkplaats

4 februari @ 20:00 - 22:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every month that begins at 20:00 on day First of the month, repeating until 2 juni 2020

Noordjes Kazerne Z, Aamenhofstraat 14b
Amsterdam, 1022 ac
€ 7,50

Een verhaal wordt pas echt van jou, als je het vaak aan anderen vertelt. Daarom bieden we (in samenwerking met de Vertelacademie) twee keer per maand, tien maanden per jaar, de mogelijkheid om met collega-vertellers te oefenen en elkaar te klankborden. Er is geen publiek, dus iedereen vertelt een verhaal (of een fragment waaraan gewerkt wordt) Elke eerste dinsdag van de maand van 20:00 – 22:00 uur bij Noordje; Zamenhofstraat 14B, 1022 AC Amsterdam (7 minuten lopen van metrohalte Noorderpark)

Lees meer »

CURSUS STORYTELLING

5 februari @ 19:30 - 25 maart @ 21:30
Cultuurcentrum Griffioen VU, Uilenstede 106
Amstelveen, Nederland
Marion Banner Cursus

We gaan verhalen vertellen. Waargebeurde verhalen, fictieve verhalen, verhalen van lang geleden en verhalen van nu. We werken aan vorm, inhoud en presentatie. Leer hoe je met jouw verhaal anderen kunt raken, overtuigen en inspireren!

Lees meer »

Philosophy of freedom in fairy tales

7 februari @ 19:30 - 9 februari @ 12:30
Emerson College, Hartfield Road
East Sussex
, Verenigd Koninkrijk

An exploration of the essence of Steiner’s great work through the language of fairy tales by Wim Wolbrink (Nationale Vertelschool) and Ashley Ramsden. In April 1922 when Rudolf Steiner visited Den Haag in the Netherlands Walter Johannes Stein asked him:” What will remain of your work in the millennia to come?” “Nothing“ was his reply to the astonished audience “ but the Philosophy of Freedom.” Like a dark wood, for many people the Philosophy of Freedom is too difficult to…

Lees meer »

Wereldwijd Vertelcafe Zeist

7 februari @ 20:00 - 22:00
Torenlaantheater, Torenlaan 38
Zeist, Utrecht 3701 VK Nederland
Gratis

Op vrijdag 7 februari bent u weer van harte welkom in het Wereldwijd Vertelcafé Zeist. Laat u een week voor Valentijnsdag meevoeren met en inspireren door romantische, spannende en verrassende verhalen over de liefde en wat ons mensen zoal beroert. Vertellers deze avond zijn Nico Bakker, Geerten van Gelder, Sjef Honer, Esther de Jong, Imke Abbas en Ron Slot. Anneke Brandt zal het vertelprogramma omlijsten met poëtische pareltjes. Uw gastvrouw is Jetta van Genuchten. Het Vertelcafe vindt plaats op onze…

Lees meer »

Rampjaar – Workshop Storytelling i.s.m. Utrechts Archief

8 februari @ 14:00 - 15:00
Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28
Utrecht, Nederland
Gratis
Logo Vertelacademie

Hoe maak je van een document uit het archief een spannend verhaal? Op de website van het Utrechts Archief vind je meer informatie over de inhoud van de workshop en hoe je je kunt aanmelden.Op dezelfde middag worden verhalen tot leven gebracht door acteurs van theatergroep Aluin.

Lees meer »

Dagtraining Verhalen vertellen

9 februari @ 10:30 - 16:00
abe de verteller, Amersfoort, Nederland
€ 70

Dagtraining verhalen vertellen onder begeleiding van Abe van der Veen. Abe is al meer dan achttien jaar een professioneel verteller die graag zijn vaardigheden met u deelt. We gaan 's ochtends bezig met de basis: stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Ook kijken we naar je basishouding. 's-middags doen we oefeningen met emotie, visualisatie en uitbeelding: Ook komt contact met het publiek en hoe je omgaat met stoorzenders aan de orde. Verder gaan we…

Lees meer »
+ Exporteer Evenementen