Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Couperus Culinair (try-out)

27 september 2020 @ 17:00 - 20:00

Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen

Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.

Gegevens

Datum:
27 september 2020
Tijd:
17:00 - 20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.theaterdekoornbeurs.nl/

Locatie

Theater De Koorbeurs
Noord Noordzijde 7
Franeker, Friesland Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.theaterdekoornbeurs.nl/

Overige informatie

Verteller
Frank Belt & Marjan Penterman
Website verteller
https://www.opverhaal.nl/