De legende van Bride – vertelling met muziek

Anje Robertson kleiner

Op zondagmiddag 29 januari vertelt verhalenvertelster Anje Robertson in de theaterzaal van Koetshuis Randenbroek ‘De legende van Bride’ van Fiona Mcleod. Harpiste Lotje Meijer zal het verhaal muzikaal omlijsten.

Bride is een vertelling over de wederkomst van het licht. Het is een verhaal over de zuiverheid van een mensenziel, die gevoed wordt door de natuur, de wind, de zee en door dat grote wonder de zon.

Bride, een meisje met wonderlijke, misschien wel goddelijke gaven, wordt geboren in de nacht van 1 februari. Dit is de nacht van het oude Keltische Imbolc feest, het einde van de winter. Het lot brengt haar, op de vlucht voor de Ierse koning, naar het eiland Iona. Bride is de enige vrouw op het eiland die de ceremoniën van druïdes mee mag maken ter verwelkoming van het licht. Kort daarop is ze ook aanwezig bij de geboorte van het Lichtkind in de stal in Bethlehem.

Anje Robertson genoot haar opleiding aan The International School of Storytelling in het Verenigd Koninkrijk. Lotje Meijer studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en is docente harp.

Doelgroep: volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar