Metamorphosen

Koppies met tekst

De Metamorphosen van Ovidius bevatten een schat aan verhalen uit de Romeinse (en Griekse) oudheid. Verhalen over Goden en over mensen, over de macht van de liefde en de wanhoop waartoe zo’n liefde kan leiden. Hermine van Helden, Hans Platenkamp, AnneMargriet Veldhorst en Janneke Tanja staken de koppen bij elkaar, en kozen een aantal verhalen uit deze collectie die onderling op een verrassende manier samenhangen. Ze lieten er hun vier totaal verschillende vertelstijlen op los, met als resultaat een heerlijk lange voorstellingen die bij vlagen absoluut hilarisch is.

Vanmiddag spelen ze in het theatertje van Jeugdboekhandel Silvester in Leiden. Ze nemen u 3 uur lang mee op reis in een wonderlijke wereld van Goden, mensen en monsters – uiteraard op gezette tijden onderbroken voor koffie, thee en wat lekkers.

Kaarten kosten € 25,-, inclusief de al genoemde versnaperingen, zijn te reserveren via https://silvester-leiden.nl/verteltheater/verteltheaterprogramma/

NB: deze voorstelling is voor middelbare scholieren ook een mooie kennismaking met de Griekse mythologie, zij krijgen dan ook € 10,- korting op de entree-prijs.

Leave your comment