TATERWATER bij Vertelpodium Het Lopende Vuur

Taterwater

Mythische verhalen op de grens van twee werelden

Vrijdag 18 november om 20.00 uur gaan we luisteren naar verhalen van Taterwater Verteltheater – ‘Tussen twee werelden’ De Mabinogi, Mythische Verhalen uit Wales.
Vijf vertellers, vijf stijlen – Hermine van Helden, Janneke Tanja, Kees Geelhoed, Fred uit het Broek en Madeleine Nieuwlaat. Soms zijn hun verhalen als stille wateren met diepe gronden, soms als woeste stromen die àlles veranderen. Voor deze voorstelling werken de vertellers samen met de muzikant Onno van Tongeren.

In het oude Wales was de grens tussen onze wereld en de ‘andere wereld’ van magie en tovenarij, op veel plaatsen zo dun, dat men zich van de ene wereld in de andere kon bewegen. Én er was de heuvel Arberth, de plaats waar de koning of prins die de top bezocht te weten kwam of zijn toekomst vol voorspoed of onheil was. En waar het gebeurde dat een prins voor een jaar ruilde met de koning van ‘de andere wereld’, wat heel veel gevolgen had. Een vrouw vanuit de magische wereld rijdt de mensenwereld binnen met de hoop dat de prins haar wil trouwen.
Avontuur, trouw, toeval, goede daden en domme fouten, hulp in voor en tegenspoed. Taterwater Verteltheater neemt je mee in de magische wereld van Wales, de Mabinogi, de verhalen van voor Koning Arthur. Deze voorstelling is gebaseerd op de drie eerste grote verhalen van de Mabinogi die ons van Wales naar Ierland en weer terug brengen, en waarin gebeurtenissen in die andere, parallelle wereld, grote gevolgen hebben in de wereld van ons.

Een bijzondere vertelavond die plaats vindt in WayUp, Torenstraat 6A in Den Bosch
We beginnen om 20.00 uur. De entree is € 10,- inclusief koffie of thee contant te voldoen bij binnenkomst van de zaal.
Reserveren kan via info@hetlopendevuur.nl