TUSSEN TWEE WERELDEN De Mabinogi Mythische verhalen uit Wales

Affiche Tussen twee werelden 07-08-2022 Doorn

Tussen twee werelden: Verhalen uit de Mabinogi. Met Taterwater Verteltheater

Taterwater Verteltheater – ‘Tussen twee werelden’ De Mabinogi, Mythische Verhalen uit Wales
Vijf vertellers – Hermine van Helden, Janneke Tanja, Kees Geelhoed, Fred uit het Broek en Madeleine Nieuwlaat – met vijf totaal verschillende stijlen maar een gezamenlijke voorliefde voor magisch mythische verhalen, vormen samen ‘Taterwater Verteltheater’. Soms zijn hun verhalen als stille wateren met diepe gronden, soms als woeste stromen die àlles veranderen. Voor deze voorstelling werken de vertellers samen met de muzikant Onno van Tongeren.

Welshe vertellingen
In het oude Wales was de grens tussen onze wereld en de ‘andere wereld’ van magie en tovenarij, op veel plaatsen zo dun, dat men zich van de ene wereld in de andere kon bewegen. Én er was de heuvel Arberth, de plaats waar de koning of prins die de top bezocht te weten kwam of zijn toekomst vol voorspoed of onheil was. En waar het gebeurde dat een prins voor een jaar ruilde met de koning van ‘de andere wereld’, wat heel veel gevolgen had. Een vrouw vanuit de magische wereld rijdt de mensenwereld binnen met de hoop dat de prins haar wil trouwen.

Avontuur, trouw, toeval, goede daden en domme fouten, hulp in voor en tegenspoed. Taterwater Verteltheater neemt je mee in de magische wereld van Wales, de Mabinogi, de verhalen van voor Koning Arthur. Deze voorstelling is gebaseerd op de drie eerste grote verhalen van de Mabinogi die ons van Wales naar Ierland en weer terug brengen, en waarin gebeurtenissen in die andere, parallelle wereld, grote gevolgen hebben in de wereld van ons.