Wintervertelpodium in het Maarten Maartenshuis te Doorn, 26-02-2023

Maarten-Maartenshuis bieb

Verhalen in het Maarten Maartenshuis.

U bent te gast in het Maarten Maartenshuis. In de bibliotheek schreef meer dan een eeuw geleden de schrijver Maarten Maartens zijn verhalen. De schrijver, die in Engeland succesvoller was dan in eigen land, ontwierp en bewoonde het huis. En in zijn verhalen klinkt vaak een verlangen naar sociale rechtvaardigheid.
U hoort verhalen vol oude wijsheid voor actuele kwesties, en persoonlijke verhalen waarin wijsheid doorklinkt voor wie het horen wil. Verhalen met spanning en humor.
Een aantal van de vertelde verhalen behoren tot de Earth Story verzameling, een groeiende collectie verhalen gericht op duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid, waarden die onze aarde recht doen.

Vertellers zijn:
Anneke Brandt van vertelkring Driebergen was in Gambia en vertelt een verhaal over een rivier, een hippopotamus en twee dorpjes aan de oever. Wim Oolbekkink vertelt een verhaal over moeder aarde, gemaakt op de Earth Charter conferentie in Portugal in 2022 en Vincent Zijffers, vertelkring Driebergen, vertelt een verhaal over kwaadaardigheid en de kwetsbaarheid van een mens.
Tim van der Veer, schrijver, publiceerde onlangs zijn meest persoonlijke boek, “Buiten Bereik”, over moed als je zoon niet aan de sociale norm voldoet. Deze zondag vertelt hij over de moed om een tocht te volbrengen, of je nu een top haalt of niet. Dick de Groot, actief in en met Earth Stories, vertelt hoe schildpad zijn schild verloor. En tot slot Jetta van Genuchten, de Verhalenvrouw, en lid van vertelkring Driebergen vertelt een verhaal over een vrouw, een boom, verleiding en volwassen worden.

Bestel uw ticket(s) via de site van campuszonheuvel, de link daarnaartoe vindt u hieronder vermeld.,

Het Wintervertelpodium is een samenwerking tussen Campus Zonheuvel Doorn en Vertelkring Driebergen.

Datum: 26-02-2023

Tijd: 14.30-16.30

Plaats: Maarten Maartenshuis, Landgoed Zonheuvel, Doorn. Amersfoortseweg 98 3941 EP Doorn.

Toegang: €12,50.

Kaartjes bestellen via: www.campuslandgoedzonheuvel.nl/event/wintervertelpodium-2