Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshopdag Podiumpresentatie voor Vertellers

29 november 2019 @ 11:00 - 17:00

€ 135,
Walter Roozendaal

Je weet het: die ene verteller fascineert direct, vanaf de eerste stap en het eerste woord op het podium. Maar een andere heeft er meer tijd en moeite voor nodig.
Wat is dat toch? Een verhaal levendig en vanaf het eerste moment boeiend over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars en dan liefst ook nog zonder plankenkoorts – grote acteurs lijken dat spelenderwijs te kunnen.
Is dat ook voor vertellers weggelegd? Heb jij daar invloed op, hoe pak je dat aan?

Een mooi verhaal vertellen dat anderen raakt, daar gaat het vertellers om. Dat is hun vak, hun hobby, hun passie. Om dat te bereiken werk je aan: je verhaal, je verbeelding, je voordracht, je uitdrukking, je bewegingen, alle gereedschappen die met de techniek van vertellen te maken hebben. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je, dat er in de omgang met het publiek nog veel meer speelt. Want hoe is tijdens die eerste stap op het speelvlak jouw contact met je publiek? En hoe werkt dat eigenlijk: dat mensen meeleven met jouw verhaal? Hoe presenteer jij jezelf en je voorstelling zo, dat je direct, vanaf het eerste moment, de aandacht en betrokkenheid van je publiek maximaal mobiliseert? Hoe meer je daar over weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

De docent
Walter Roozendaal schreef het Handboek Podiumpresentatie en ontwikkelde workshops voor uiteenlopende doelgroepen, van amateuracteurs en vertellers tot professionele musici. Walter maakt muzikale vertelvoorstellingen en regiseert daarnaast vertellers, educatief theater, koren en musici, o.a. aan het Conservatorium van Amsterdam. Als theaterconsulent begeleidde hij het cultuureducatiebeleid van basisscholen.

Gegevens

Datum:
29 november 2019
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
€ 135,
Evenement Categorie:
Site:
https://www.vertelacademie.nl/cursusaanbod/na-de-basiscursus/podiumpresentatie

Organisator

Vertelacademie
Telefoon:
030 3200766
E-mail:
administratie@vertelacademie.nl
Site:
https://www.vertelacademie.nl/

Overige informatie

Docent
Walter Roozendaal
Website docent
https://muzemuzette.com

Locatie

Theaterhuis De Berenkuil
Biltstraat 166
Utrecht, 3572 BP Nederland
+ Google Maps