Boeiend vertellen: Podiumpresentatie voor vertellers

22 september 2018 10:00 tot 22 september 2018 16:00 Bewaar de kalender

Je weet het: die ene verteller fascineert direct, vanaf de eerste stap en het eerste woord op het podium. Maar een andere heeft er meer tijd en moeite voor nodig.
Wat is dat toch? Een verhaal levendig en vanaf het eerste moment boeiend over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars en dan liefst ook nog zonder plankenkoorts - grote acteurs lijken dat spelenderwijs te kunnen.
Is dat ook voor vertellers weggelegd? Heb jij daar invloed op, hoe pak je dat aan?

Een mooi verhaal vertellen dat anderen raakt, daar gaat het vertellers om. Dat is hun vak, hun hobby, hun passie. Om dat te bereiken werk je aan: je verhaal, je verbeelding, je voordracht, je uitdrukking, je bewegingen, alle gereedschappen die met de techniek van vertellen te maken hebben. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je, dat er in de omgang met het publiek nog veel meer speelt. Want hoe is tijdens die eerste stap op het speelvlak jouw contact met je publiek? En hoe werkt dat eigenlijk: dat mensen meeleven met jouw verhaal? Hoe presenteer jij jezelf en je voorstelling zo, dat je direct, vanaf het eerste moment, de aandacht en betrokkenheid van je publiek maximaal mobiliseert? Hoe meer je daar over weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

Docent: Walter Roozendaal
Organisatie: Vertelacademie
Plaats: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, 3572 BP Utrecht
Lesgeld:€ 135,-  (Inclusief 21% btw NL).
Voor mensen met enige ervaring in het vertellen voor groepen.
Klik hier om je voor deze workshop in te schrijven.
Klik hier voor meer informatie over de workshop.

2018-09-22 10:00:00
2018-09-22 16:00:00

Het Vertel event vindt plaats op zaterdag 26 januari 2019 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Op en rond 20 maart 2019: Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl).

De eerstvolgende ontmoetingsdag zal plaatsvinden in het voor- of najaar van 2019.