Hoe presenteer je je als verteller op het wereldwijde web! Welk verhaal vertel jij over jezelf?”

  • Frederique te Dorsthorst, trainer, coach, verteller (www.vertelvrouwe.nl) zal ons begeleiden in de zoektocht naar dit verhaal. Wat maakt jou als verteller uniek? Waar zit de kracht van jouw verhaal en hoe breng je dat, bijvoorbeeld op het internet, onder woorden? Waarom moet die ene opdrachtgever juist jou benaderen voor zijn of haar vertelopdracht?
  • Presentatie van de nieuwe website van Stichting Vertellen. Ben jij ook benieuwd hoe wij ons en daarmee ook jullie verhaal op onze vernieuwde website vormgegeven hebben? Op de nieuwe website kan jij je als verteller nóg beter presenteren!
  • Het is bijna traditie, een Masterclass Vertellen! Dit keer zal Walter Roozendaal (www.muzemuzette.com) dit onderdeel van de dag verzorgen. Wil jij gecoacht worden op je verhaal door Walter? Geef je op voor “Verhalen uit de Hoed” en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Ook nemen we deze dag afscheidvan twee bestuursleden, Esther Kornalijnslijper en Wil Spronck.
    Na jarenlange betrokken inzet, gaan zij het bestuur verlaten.
    Tegelijkertijd kunnen jullie kennismakenmet twee nieuwe bestuursleden, Francine de Graaf en Chrissy Flohr. Francine is als storyteller verbonden aan DISC in Den Haag. Chrissy is project manager Marketing en Communicatie bij de Nederlandse Kastelenstichting in Amersfoort.
  • We sluiten de dag af met de door Wil en Esther gekozen vertelvoorstelling “Kofferkind” van Katty Wtterwulghe. Katty (www.kerkstraat50.com) vertolkt, presenteert, creëert, speelt en schrijft teksten.Sinds 2018 trekt ze rond met haar vertelvoorstelling Kofferkind / over de kracht van kinderen van gescheiden ouders’, waarin ze haar eigen verhaal aanvult met verhalen uit de wereld van de literatuur, de mythologie en volkscultuur.

Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor ontmoeting. Welke ideeën heb jij opgedaan tijdens deze mooie zomer? Waardoor ben jij geïnspireerd geraakt? Deel je ideeën met anderen en wie weet wordt er een nieuw initiatief geboren!

Van harte welkom!

PROGRAMMA

10.00 10.30 uur           :             Inloop met koffie en thee

10.30 – 10.45 uur        :             Mededelingen bestuur Stichting Vertellen
10.50 – 12.20 uur        :             Verhalen ‘uit de hoed’, een Masterclass door Walter Roozendaal
12.30 – 13.15 uur        :             Lunchpauze met koffie en thee
13.20 – 13.40 uur        :            Presentatie nieuwe website Stichting Vertellen

14.00 – 15.00 uur        :            Workshop Frederique te Dorsthorst

15.00 – 15.20 uur        :           Pauze met koffie en thee

15.30 – 16.40               :            Vertelvoorstelling “Kofferkind” van Katty Wtterwulghe

Afsluiting                      :            De mogelijkheid nog even na te praten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee of een ander drankje op eigen rekening.

KOSTEN

Ontmoetingsdag:            €25,00 (€15,00 voor participanten van Stichting Vertellen). Dit is inclusief koffie/thee/(door ons zelfgebakken!) cake.

Eenvoudige lunch:          €5,00 (broodjes en krentenbollen; optioneel, je kunt ook zelf je lunch meenemen)

Aanmelden graag vóór 25 september. Je kunt dit doen door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL43 TRIO 0198 0974 17, t.n.v. Stichting Vertellen o.v.v. je naam en ontmoetingsdag 2019 (en eventueel lunch).
Restitutie van de kosten voor de ontmoetingsdag vindt alleen plaats bij afmelding vóór 25 september 2019. Restitutie van de kosten van de lunch vindt alleen plaats bij afmelding vóór 25 september 2019.

De Gelderlandfabriek is goed bereikbaar. Het adres is Stationsweg 7, 4101 NG Culemborg, naast het station. Er stopt minimaal 2x per uur een trein vanuit Utrecht en Den Bosch. Kom je met de auto, dan is er voldoende parkeermogelijkheid aan de stationsweg vóór het gebouw. Niet het straatje dat naar de Gelderlandfabriek dus, daar is parkeren niet toegestaan. Ook achter het station is een grote parkeerplaats.

photovisi collage Vertel Event 2019

We nodigen jullie van harte uit voor hét jaarlijks Vertel Event van Stichting Vertellen op zaterdag 26 januari 2019 in Culemborg. Voor de derde keer in De Gelderlandfabriek in Culemborg. Met dit jaar een inspirerend programma dat de voortgang en veelzijdigheid van vertellen op de kaart zet! Het wordt weer een dag waarin vertellers (in spé), docenten en organisatoren en geïnteresseerden bij elkaar komen voor inspiratie, informatie, lekker eten en tijd voor ontmoeting. Natuurlijk gaan we ook genieten van mooie en verrassende verhalen!

Een speciaal moment op deze dag wordt de aftrap van de nieuwe landelijke belangenorganisatie voor vertellend Nederland.

De afgelopen jaren waren er 120-140 bezoekers. Ben jij er dit jaar weer of ook bij? Van harte welkom! Zie de vertelagenda voor het complete programma of ga direct naar het online inschrijfformulier.

kimeva 1 gecropt

Op zaterdag 21 april a.s. komen vertellers, organisatoren en geïnteresseerden uit Nederland en Vlaanderen weer bij elkaar in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Een dag vol verhalen, ontmoeting en inspiratie. Met: een Masterclass van Anne van Delft, een creatieve brainstorm, en een intense voorstelling door twee jonge verteltalenten uit de theaterwereld!

Meer informatie in de Vertelagenda. Inschrijven via het aanmeldformulier.

Van harte welkom! Graag tot dan!

 

Oproep vertellers Dag van het Kasteel 21 mei 2018

combiplaatje

Save the date!

Op zaterdag 21 april a.s. is de volgende ontmoetingsdag van Stichting Vertellen. Vroeger dan in eerdere jaren omdat we graag met jullie verder praten over de rol van Stichting Vertellen in de vertelwereld anno nu in het algemeen, en de toekomst van het Vertelambassadeurschap in het bijzonder.
Daarnaast natuurlijk ruimte voor verhalen en ontmoeting in de inspirerende omgeving van broedplaats de Gelderlandfabriek!

Het bestuur van Stichting Vertellen is zich bewust van andere vertelactiviteiten op dezelfde dag, waaronder het Vertelfestival in Alden-Biesen, en zal daarom zorgen voor het rondsturen van een korte digitale vragenlijst voor de ontmoetingsdag. Zodat ieder een zegje kan doen! De antwoorden op de vragenlijst worden gebundeld en zullen onderdeel zijn van de brainstorm op de ontmoetingsdag.

Binnenkort meer informatie. Graag tot ziens in Culemborg!

Pagina 1 van 14

Agenda Stichtingsactiviteiten

De komende ontmoetingsdag vindt plaats op 28 september 2019 in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Lees meer op de pagina Nieuws

Het volgende Vertelevent staat gepland op zaterdag 25 januari 2020 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Op en rond 20 maart 2020 is het weer Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl).