shortlist 2017 2

Na diepgaand overleg, op basis van maar liefst negentig (90!) voordrachten, heeft de vakjury tot de volgende drie nominaties besloten:

  • Pauline Seebregts
  • Veerle Ernalsteen
  • Erik van Dort

Wie van deze genomineerden de Vertelambassadeur 2017 wordt zal op het VertelEvent op 28 januari a.s. in de Gelderlandfabriek in Culemborg bekend worden gemaakt. Komt allen!

Pauline Seebregts

pauline seebregts nominatie 2017

Pauline Seebregts is een vertelster die velen inspireert. Ze heeft een warme vertelstijl en kiest verhalen die het hart raken. ‘Entertaining wisdom’ wordt het wel eens genoemd. 

Ze  treedt niet alleen op in theaters en op festivals maar kiest ook de juiste verhalen uit om inspiratiemomenten te creëren op symposia, expertmeetings en bij bedrijven. Ook overheidsinstellingen maken gebruik van haar verdiepende verhalen. 

Als docent is ze verbonden aan de Vertelacademie te Utrecht

Daarnaast ontwikkelde ze zich tot trainer en coach die werkt aan bewustwording en laat ze mensen, organisaties en bedrijven de (meer-)waarde van hun eigen verhaal ervaren.

Diverse opleidingen en trainingen op het gebied van (narratieve) coaching en counseling, trainersopleiding, systemisch werken, leiderschap, personal storytelling, imaginatie en energiewerk maken van haar een verhalenverteller die het ‘ambacht’ zeer breed uitdraagt.

www.paulineseebregts.nl

Veerle Ernalsteen

veerle ernalstten nominatie 2017

Veerle timmert al jaren aan de weg in Vlaanderen. Niet alleen als frisse, eigenzinnige vertelster, maar ook als begeesterende organisator. Want Veerle weet van wanten als het gaat om het op touw zetten van vertelfestivals en –evenementen.

In Nederland is ze ook geen onbekende want de noorderburen houden van haar ongekuiste versies van sprookjes en volksverhalen en haar pikante Decamerone -verhalen.

De basis van haar vertelkunst vond ze in de opleiding Drama aan de Academie voor Woord en Muziek in Gent.

Naast vertellen geeft Veerle ook workshops vertellen aan volwassenen.

Ze geeft ook les aan mensen die Nederlands leren. Daarvoor put ze onder andere uit haar jarenlange ervaring als docent Nederlands als tweede taal en alfabetisering, en haar voormalige job van materiaalontwikkelaar op het Steunpunt Diversiteit en Leren, Universiteit Gent.

www.veerleernalsteen.be

Erik van Dort

ErikVanDort nominatie 2017

Erik van Dort bedenkt, maakt en speelt theatrale vertelprojecten voor kinderen en volwassenen. Hij zet zijn verhalen kracht bij met muziek, geluidseffecten, kostuums en attributen en schuwt de dialoog met zijn publiek niet.

In het Noorden van Nederland is hij een echte promotor van het vertellen. Niet alleen door zijn voorstellingen, maar ook door de begeleiding van kinderen en volwassenen op de weg van het vertellen. Hij legt daarbij graag verbindingen, met scholen, het Groninger landschap, musea en gemeenten. Erik zet deze verhalen met veel succes midden in de gemeenschap door mensen te laten vertellen in hun streektaal.

www.vertellus.nl

Agenda Stichtingsactiviteiten

De komende ontmoetingsdag vindt plaats op 28 september 2019 in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Lees meer op de pagina Nieuws

Het volgende Vertelevent staat gepland op zaterdag 25 januari 2020 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Op en rond 20 maart 2020 is het weer Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl).