Gember & Citroenen met Veva Gerard | Thema: "Bomen over bomen"

Gember & Citroenen met Veva Gerard | Thema: "Bomen over bomen"

18 februari 2018 17:00 tot 18 februari 2018 19:00 Bewaar de kalender

Bij De Ruimte at de verkeerstoren Distelweg 83, 1031 HD Amsterdam, Nederland

Geplaatst door Marin Millenaar

info@marinmillenaar.nl

+31647072044

http://www.gemberencitroenen.nl/

Dit seizoen wil Podium "Gember & Citroenen" hun groeiende publiek ook laten kennismaken met andere vertellers uit het Nederlandse taalgebied.
Vol trots presenteren we:

Veva Gerard
Veva Gerard is professioneel opgeleid tot woordkunstenares (Lemmensinstituut Leuven) en actrice (Kleine Academie Brussel). 

In het verleden was ze, naast lesgeven in het Deeltijds Kunst Onderwijs, vooral bezig met het presenteren van concerten en het brengen van poëzieprogramma's. Af en toe een rol in een theaterstuk hoorde er ook bij. 

Later leerde ze ook de kunst van het verhalen vertellen kennen, en met haar muzikaal vertelcollectief Zus & Zo ging ze aan de slag. Ze ontdekte dat vertellers - behalve entertainers en performers - ook bewaarders en bewakers van waarden en tradities zijn, en voelde de groeiende drang om hier aan mee te werken. 

Enkele jaren geleden startte ze aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier een opleiding in de Vertelkunst die gestaag groeit en cursisten aantrekt van heinde en verre. 

Ze zetelt ook geregeld in jury’s van Vlaamse en Nederlandse vertelwedstrijden (de Gouden Stoel, de Grijze Kanarie, de Vertelambassadeur van het Jaar, de Jonge Verteller van het Jaar). 

Uiteraard staat ze ook graag als vertelster op de planken, van de mat in de huiskamer tot het podium op een vertelfestival, maar altijd in het salon van de verbeelding!

Daarenboven, waardeert Marin haar zo, dat hij er al ruim een jaar, elke maand voor naar Lier (BE) reist, om van haar vertel-les te kunnen krijgen.

BOMEN OVER BOMEN

Deze maand een bomvol "Open podium":

We hebben de Amsterdamse dichteres Adrienne Garber, die voordraagt uit eigen werk,
Onze oude G&C-lid Rudolf Roos komt met een Afrikaans verhaal 
Verhalenschenker, Nico van Lent heeft een Japans verhaal

Vanzelfsprekend zullen ook Nancy Wiltink en Marin Millenaar hun verhalen vertellen, zal Justus Kops een gedicht voordragen en is er nog een open podium plekje, van 10 minuten, dat je kunt claimen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Ruimte biedt, naast het zaaltje waar wij optreden, een uitstekende bar, een prima keuken en een heerlijke sauna.

Entree is gratis, achteraf gooi je in de hoed wat het je waard was.

Tot dan!


2018-02-18 17:00:00
2018-02-18 19:00:00