Vertel Event 2019

26 januari 2019 13:00 tot 26 januari 2019 22:00 Bewaar de kalender

Categorieën: Vertelagenda

Waardering:

We nodigen jullie van harte uit voor hét jaarlijks Vertel Event van Stichting Vertellen op zaterdag 26 januari 2019 in Culemborg. Voor de derde keer in De Gelderlandfabriek in Culemborg. Met dit jaar een inspirerend programma dat de voortgang en veelzijdigheid van vertellen op de kaart zet! Het wordt weer een dag waarin vertellers (in spé), docenten en organisatoren en geïnteresseerden bij elkaar komen voor inspiratie, informatie, lekker eten en tijd voor ontmoeting. Natuurlijk gaan we ook genieten van mooie en verrassende verhalen!

Een speciaal moment op deze dag wordt de aftrap van de nieuwe landelijke belangenorganisatie voor vertellend Nederland.

De afgelopen jaren waren er 120-140 bezoekers. Ben jij er dit jaar weer of ook bij? Van harte welkom! Met het online inschrijfformulier kun je je opgeven!

Lees hier het complete programma:

Middagprogramma

We starten met een verhaal door een aantal jonge vertellers, middelbare scholieren, begeleid door Paul Groos.

Melanie Plag presenteert haar project “Tijd voor verhalen”, haar afstudeerproject van de meerjarige leerroute “Vertellen met en voor kinderen” van de Vertelacademie. Zij heeft onderzocht of je met verhalen de taalontwikkeling bij kleuters kunt stimuleren. Raymond den Boestert van de Vertelacademie zal haar inleiden.

Oeuvreprijswinnaar Frans de Vette laat van zich horen in een korte gesproken column getiteld ‘Dankbaarheid 2’.

Christina Mercken vertelt het persoonlijke verhaal “Keerzijde”. Zij doorliep de 3 month professional course van de Mezrab Storytelling School (2015). Daarnaast is zij ook host van een aantal Mezrab verhalenavonden, zowel in Amsterdam als Groningen.

Productiehuis De Verhalenboot laat zien hoe het andere disciplines toelaat in het vertellen, zoals spoken word en muziek, om hiermee het vertellen te verbreden en te vernieuwen. Productiehuis De Verhalenboot is organisator van internationaal verhalenfestival Zwolle Unlimited, Het Vertellersgilde, Cultuureducatiefestival Woest en het Wereldberoemde Verhalenfestival.

Avondprogramma

De avond start met Arjen Barel en Fouad Lakbir van Storytelling Centre. Zij presenteren de storytelling methode Share to Connect. Dit is een methode om verhalen te gebruiken voor persoonlijke groei en sociale verandering en versterking, onder meer door het verbinden van mensen met verschillende achtergronden, leeftijden of opvattingen.

Ten slotte zal Peter Faber zijn nieuwe voorstelling “Spinder” spelen. De voorstelling zal worden ingeleid door Ernst Weerstra van het Theaterbureau Het Verteltheater.

Praktische informatie

Wanneer:         zaterdag 26 januari 2019; inloop 12.30 – 13.30 uur; programma van 13.30 - 21.30 uur

Waar:                de Gelderlandfabriek in Culemborg: www.degelderlandfabriek.nl

Deze locatie ligt pal naast het station Culemborg. Vier keer per uur gaat er een trein vanaf Utrecht Centraal die je in achttien minuten naar Culemborg brengt. Daarnaast is het parkeren gratis op de P+R in Culemborg. Te vinden aan weerszijden van het station.

Kosten:

Middagprogramma:     € 30,00 (€ 15,00 voor participanten van Stichting Vertellen). Dit is inclusief twee consumptie-munten voor koffie/thee, en exclusief de maaltijd á € 17,00 (zie hieronder).

Avondprogramma:       € 15,00 (gratis voor participanten van Stichting Vertellen)

Middag- en avond:       € 35,00 voor niet-participanten

Maaltijd:           Zoveel mogelijk lokaal en biologisch-vegetarisch Italiaans buffet á € 17,00 . Verzorgd door inpandig café-restaurant Una Volta (www.degelderlandfabriek.nl/unavolta). Andere dieetwensen zoals glutenvrij? Geef ze door. De keuken houdt er rekening mee. Wil je vooraf lunchen bij Una Volta? Het café-restaurant is geopend vanaf 11 uur. Het is een populaire plek. Reserveren is dan aanbevolen door te bellen naar: 0345-227228.

Opgave:            Aanmelden graag vóór 21 januari 2019 via het aanmeldformulier op de website van Stichting Vertellen. Na aanmelding ontvang je automatisch antwoord met daarin de betalingsgegevens. Restitutie van de kosten voor middag- en avondprogramma vindt alleen plaats bij afmelding vóór 26 januari 2019. Restitutie van de kosten van de maaltijd vindt alleen plaats bij afmelding vóór 21 januari 2019.

Ben je nog geen participant en wil je ook van de korting voor o.a. dit Vertel Event genieten én de missie en activiteiten van Stichting Vertellen ondersteunen? Meld je dan aan via de website (investering: €60,00 per jaar).

Infotafels:        In de entree staan tafels klaar waarop je flyers en kaartjes neer kan leggen. Ook voor boeken/spellen verkoop, boeken te geef of boekenruil.

2019-01-26 13:00:00
2019-01-26 22:00:00