Erfgoed Vertel Event (EVE) 2019

Erfgoed Vertel Event (EVE) 2019

20 mei 2019 11:30 tot 20 mei 2019 17:00 Bewaar de kalender

Categorieën: Vertelagenda

Waardering:

Op maandag 20 mei 2019 wordt het tweede Erfgoed Vertel Event georganiseerd, dat zich richt op professionals in de erfgoedwereld, zoals historici, museumdirecteuren, conservatoren, erfgoedmarketeers, medewerkers educatie en communicatie. Centraal staat de vraag: hoe vertel je zo goed mogelijk het verhaal van jouw museum, fort, kasteel of andere erfgoedlocatie? Het antwoord op die vraag kan grote gevolgen hebben, niet alleen voor de communicatie of promotie van je erfgoed, maar ook voor de opbouw van tentoonstellingen of de inrichting van je gebouw.

Tijdens EVE 2019 zal dhr. Tom Brink, hoofd Publicaties en Presentaties van het Anne Frank Huis, vertellen over hoe ze op nieuwe wijze het verhaal van Anne en het Achterhuis presenteren en wat dit betekend heeft voor de verbouwing van het museum. Daarnaast zal een vermaarde internationale erfgoedspecialist, de Brits-Canadese museumdirecteur dr. James Bradburne, een keynote houden over de rol van storytelling in de museumwereld. Tenslotte zullen acht keuzeworkshops, o.a. door De Nederlandse Kastelenstichting, Het Utrechts Archief, Stadsavonturen en erfgoed-organisaties elders in Europa, deel uit maken van het programma. Lees hier binnenkort meer over de inhoud van deze praktische workshops. De programma onderdelen zijn afwisselend in het Nederlands en het Engels.

Organisatie: Raymond den Boestert, Vertelacademie Arjen Barel, Storytelling Centre Gottfrid van Eck, Stichting Vertellen


2019-05-20 11:30:00
2019-05-20 17:00:00