'Vertel een verhaal' - beginners of opfriscursus

31 oktober 2019 19:30 tot 28 november 2019 21:30 Bewaar de kalender

Lijkt het je leuk om te gaan vertellen? Vertel je graag of is het alweer even geleden?

Misschien kom je het tegen in je werk op school of als gids? Of wil je wat vrijer vertellen tijdens een presentatie, of zonder boek vertellen aan je kinderen of kleinkinderen?

Maak in deze cursus kennis met het vertellen van verhalen of fris je vertelvaardigheden op!

Want mensen zijn van oudsher verhalende wezens. In die zin is het vertellen van verhalen stokoud. Ook is het springlevend! We doen het allemaal en er komt steeds meer belangstelling voor om dat op zo’n manier te doen dat de luisteraars aan je lippen hangen.

‘Maar hoe onthoud je dat toch allemaal?’, hoor ik dan vaak. En: ‘Dat is toch alleen voor mensen die er talent voor hebben?’ Nou.. niet perse! Het enige belangrijke is dat het leuk lijkt om te vertellen. Hoe spannend je het ook vindt!

In deze cursus van vijf donderdagavonden maken we samen vertelkilometers!

Want hoe kom je zo snel mogelijk los van een geschreven tekst? Hoe kun je eigen verbeelding gebruiken om beelden te toveren in de hoofden van je luisteraars?

De cursus is ervaringsgericht. Door groepsoefeningen en werken in twee- en drietallen kom je tot jouw versie van een zelf gekozen verhaal. Ook besteden we aandacht aan de verbinding met de luisteraars. Want voor vertellen heb je een verteller, een verhaal en luisteraars nodig!

NB: we werken pas vanaf les 2 of 3 met het zelfgekozen verhaal. Dit hoef je dus niet van tevoren al uit te zoeken! Wil je dit wel? Zoek dan een verhaal of verhaalfragment van zo’n 5 tot 7 minuten.

Docent: Esther Kornalijnslijper, verhalenverteller en trainer. www.estherkornalijnslijper.com

2019-10-31 19:30:00
2019-11-28 21:30:00

Op maandag 20 mei 2019 vindt het tweede Erfgoed Vertel Event plaats. (https://bit.ly/2UYS3QR)

De komende ontmoetingsdag zal plaatsvinden op 28 september 2019 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Het volgende Vertelevent staat gepland op zaterdag 25 januari 2020 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Op en rond 20 maart 2020 is het weer Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl).