Over de verteller

Foto
Bedrijfsnaam
Babboes
Voor en achternaam
Melanie Plag
Beschrijving
Verhalenverteller Babboes – alias Melanie Plag – is een expressieve verteller, die verhalen met humor tot leven brengt. Met stem en mimiek neemt ze oud en jong mee in de wereld van de verbeelding. In de loop der jaren specialiseerde ze zich tot verteller voor jonge kinderen (3-8 jaar). Korte verhalen vol interactie en beweging, vaak in combinatie met liedjes of versjes, zijn haar specialiteit. Maar ook voor een volwassen publiek draait ze de hand niet om. Ze vertelt dan het liefst "oude" verhalen, zoals sprookjes, mythen en legenden. Verhalen die generaties lang zijn doorgegeven en die hun waarde bewezen hebben. Verhalen die mensen raken en die iedereen intuïtief begrijpt. Een greep uit het repertoire voor 10+: Tristan en Isolde, Koning Arthur-legenden, Noordse mythen (Edda). Indien gewenst vertelt ze ook in het Duits of Engels. Melanie is samen met Annette Benedictus initiatiefnemer van de landelijke Stichting Schoolverteller, die als doel heeft leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs meer te laten vertellen.
Publiek
peuters, kleuters, 6-9 jaar, 9-12 jaar, kinderen, volwassenen, meertalig publiek, culturele bijeenkomsten, scholen
Toegepast vertellen
vertellers, historisch erfgoed, basisonderwijs
Opleidingen
Melanie was 14 jaar leerkracht in de onderbouw van het basisonderwijs en deed daar haar eerste stappen als verteller. Haar ervaring als leerkracht gebruikt ze nog dagelijks, bij het bedenken en uitvoeren van onderwijsvertelprojecten en als verteldocent voor o.a. Stichting Schoolverteller en Vertelacademie.
Vertelschool
2009: intensieve training aan de Nationale Vertelschool (docenten Frans de Vette en Wim Wolbrink) 2013-2018: leerroute 'Vertellen met en voor kinderen' aan de Vertelacademie. Daarnaast volgde ze sinds 2009 regelmatig kortere workshops, o.a. stemworkshops, historische verhalen , vertellen en muziek.
Ervaring
Sinds 2008 was Melanie al honderden keren te zien als verteller op scholen, in kinderopvang, in bibliotheken en musea, op vertelpodia, bij festivals en bij particulieren thuis. Als 'Louise Wandelaar' leidt ze sinds 2013 voor de organisatie StoryTrail.nl groepen door de Amersfoortse binnenstad, aan de hand van oude volksverhalen. In 2015 begon ze samen met Kees Geelhoed in Amersfoort het vertelpodium 'Verhalen in het Bos', dat ze sindsdien ook presenteert. In de loop der jaren voerde Melanie voor verschillende opdrachtgevers projecten uit waarin basisschoolleerlingen aan de slag gaan met verhalen, van groep 1 t/m 8, soms gecombineerd met digitale media.

Contact informatie

Plaats
Amersfoort
Telefoon
06-81436200
Mobiel