Over de verteller

Foto
Bedrijfsnaam
Posicom
Voor en achternaam
Theo Klungers
Beschrijving
Wat ik (Theo Klungers) met verhalen heb. Het vertellen van verhalen heeft me altijd wel in het bloed gezeten. Als één van de weinigen genoot ik als kind van het houden van spreekbeurten. Ik studeerde als onderwijzer af in de jaren 80, toen er onder leerkrachten een grote werkloosheid was. Ik viel veel in (zeker in het speciaal onderwijs) en door een invaldag te beginnen met een verhaal en deze af te maken aan het einde van de dag zorgde ervoor dat kinderen keihard werkten, zodat het verhaal aan het einde van de dag ook daadwerkelijk afgemaakt kon worden. Ik heb verhalen verteld in klaslokalen met dertig kinderen tot zalen met honderden mensen. Ik vind het leuk om een verhaal ter plekke te laten ontstaan vanuit de doelen waarvoor ik het verhaal vertel en met inbreng van het publiek. Ik kreeg pas echt de kracht en impact van het verhaal in de gaten, toen oud-leerlingen aangaven wat verhalen met hen gedaan hadden en ze de verhalen na tientallen jaren nog met plezier terug konden vertellen. Ook bij het geven van therapie gebruik ik al jaren verhalen.
Publiek
kleuters, 6-9 jaar, 9-12 jaar, kinderen, scholen
Toegepast vertellen
Ik vertel verhalen op maat om leerlingen net even anders tegen personen en situaties aan te laten kijken. Door heel Nederland.
Opleidingen
Pedagogische academie (huidige PABO), opleiding tot therapeut, opleiding tot mediator, opleiding tot communicatietrainer.
Vertelschool
Ervaring
Scholen, congressen. in de praktijk (therapie)

Contact informatie

Plaats
Weesp
Telefoon
0655142613
Mobiel