Over de verteller

Foto
Bedrijfsnaam
Ineke Bams Natuurbeleving & Duurzaamheidseducatie & Verhalen
Voor en achternaam
Ineke Bams
Beschrijving
Van jongs af aan vertel ik al verhalen. Als vijfjarig kind hield ik tijdens het middagdutje de ziekenzaal wakker met mijn versie van Hans en Grietje. Mijn broers en zussen vermaakte ik met zelfverzonnen verhalen onderweg in de auto. Pas veel later bedacht ik dat ik eigenlijk wel zou willen leren om echt goed verhalen te vertellen. In 2002 volgde ik een vijfdaagse workshop ‘Verhalen bij het haardvuur’ bij Willem Beekman en in 2011 een vierdaagse cursus ‘Kracht van verhalen’ door Ferdy Masselink. In de praktijk deed ik er vervolgens niet veel mee. Dat begon pas toen ik de Vertelacademie ontdekte. Vanaf 2012 heb ik me verder bekwaamd via cursussen en workshops. Inmiddels heb ik al regelmatig verteld, voor verschillende doelgroepen en bij heel verschillende gelegenheden. Een verhaal vertellen vind ik heerlijk. De flow waarin je dan raakt... Mensen die mij hebben horen vertellen, zeggen dat ik beeldend vertel. Ik vind het erg leuk om passende verhalen te zoeken en deze op maat te maken voor de doelgroep en de setting. Daarom klinkt een verhaal bij mij nooit hetzelfde. Ik vertel korte verhalen, ook meerdere achter elkaar binnen één thema.
Publiek
peuters, kleuters, 6-9 jaar, 9-12 jaar, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, scholen, huiskamers, kerken, natuurorganisaties, BSO's
Toegepast vertellen
Opleidingen
Vertelschool
5-daagse workshop ‘Verhalen bij het haardvuur’, docent Willem Beekman (Nostra Sofia, Zeist) (2001-2002) 4-daagse cursus ‘Een verhaal verbindt’ (over de kracht van verhalen) door Ferdy Masselink (2011) Basiscursus (2012) en Verdiepingscursus (2014) bij de Vertelacademie Verschillende workshops bij de Vertelacademie w.o. 'Vertellen met en voor kinderen' (2013) en 'Bijbelverhalen vertellen' (2019) Verteldriedaagse Terschelling (2013, 2015, 2018)
Ervaring
Ik heb o.a. verteld bij - natuurorganisaties (o.a. Natuurmonumenten, lokale natuurorganisaties) - de Protestantse Gemeente Mijdrecht (in kerkdiensten en bij andere bijeenkomsten; voor volwassenen en kinderen) - voor kinderen (buitenschoolse opvang, brede school) - op feestjes (voor jongeren en volwassenen) - bij diverse vertelbijeenkomsten.

Contact informatie

Plaats
Wilnis
Telefoon
0627434885
Mobiel
0627434885