Over de verteller

Foto
Bedrijfsnaam
Vertelbedrijf
Voor en achternaam
Femke Klein
Beschrijving
Femke Klein - Verhalenverteller & Poppenspeler Als verhalenverteller ben ik aangesloten bij Vertelkring Het Vijfde Seizoen (Nijmegen) en ben ik participant van Stichting Vertellen (Landelijk). Als poppenspeler ben ik lid van de NVP-UNIMA (Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel) en het POPU (Poppenspelers Overleg). Sinds 2012 geef ik jaarlijks op vakantieweken voor gezinnen in de zomervakantie een dagelijks verhalenmoment vorm, veelal met tafelspel-voorstellingen, voor een groep van 5 - 30 kinderen, van 2 - 10 jaar. Daarnaast vertel ik tegenwoordig meerdere keren per maand als verhalenverteller mooie verhalen aan volwassenen. Ook verzorg ik vertelprogramma's op scholen en in zorginstellingen. Mijn aanbod als Verhalenverteller & Poppenspeler: 1. Ik vertel mooie verhalen aan kinderen, volwassenen en ouderen, op verschillende plekken en in instellingen. / 2. Ik geef sfeervolle tafelspel-voorstellingen voor kinderen (ongeveer 2 t/m 8 jaar) met houten en vilten popjes en dieren (vrijeschool-stijl). / 3. Ik kom op bezoek met de grote handpop Simon, bv. in een woonzorginstelling op een afdeling voor mensen met dementie. Ik heb een breed verhalen-repertoire, waaronder verhalen bij de seizoenen en jaarfeesten, scheppingsverhalen uit verschillende culturen en korte verhalen met sfeervolle beelden. Mijn stijl kenmerkt zich door een rustige sfeer, liefdevol en met mooie beelden verteld. Met het vertellen van verhalen hoop ik de wereld mooier te maken, mijn verhalen lopen dan ook altijd goed af! De tafelspel-voorstellingen zijn geschikt voor (jonge) kinderen en omvatten bakersprookjes (herhaalverhaaltjes), sprookjes (Gebroeders Grimm) en verhalen uit prentenboeken (Uitgeverij Christofoor) en zijn passend om in een bibliotheek, een (kinder)boekwinkel, op een basisschool, op een verjaardagsfeestje, op een (sprookjes)festival, of in een museum te vertellen. Mijn specialisatie is het toegepast vertellen en toegepast poppenspel, dus het vertellen van verhalen, het geven van een tafelspel-voorstelling, of het op bezoek komen met de menspop Simon op scholen voor speciaal (basis)onderwijs en in zorginstellingen (bv. verpleeghuis, ziekenhuis, hospice). Neem contact op als u iemand zoekt om eenmalig te komen vertellen, om een korte poppenspel-voorstelling te geven, of om wekelijks / maandelijks / jaarlijks op uw school, of in uw zorginstelling langs te komen!
Publiek
peuters, kleuters, 6-9 jaar, 9-12 jaar, 12-16 jaar, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, ouderen met dementie, nieuwe Nederlanders (vluchtelingen/asielzoekers), culturele bijeenkomsten, scholen, huiskamers, bedrijven, community art, (kinder)boekwinkels, woonzorginstellingen, festivals, musea
Toegepast vertellen
ouderen, ouderen met dementie, Specialisatie toegepast vertellen & toegepast poppenspel: Voor speciaal (basis)onderwijs + zorginstellingen (verpleeghuizen, ziekenhuizen, hospices).
Opleidingen
Naast Verhalenverteller & Poppenspeler bij het Vertelbedrijf, ben ik Kunstzinnig Therapeut Beeldend (afgestudeerd 2006, eigen praktijk sinds 2008) en Eerstegraads Docent Levensbeschouwing (2013). Deze ervaring komt zeker van pas bij het (toegepast) vertellen.
Vertelschool
Ik heb me geschoold tot verhalenverteller door het volgen van cursussen bij de Vertelacademie (Utrecht), het Vertelkasteel (België) en de Nationale Vertelschool (Zutphen).
Ervaring
Momenteel vertel ik meerdere keren per maand, als verhalenverteller en/of als poppenspeler, voor volwassenen en voor kinderen. Voorbeelden van de laatste maanden zijn het vertellen van een verhaal en leiden van het gesprek bij een mantelzorgcafé, het vertellen van een natuurverhaal tijdens een wandeling, poppenspel bij een kinderfeestje, het vertellen van een verhaal bij een therapeuten-bijeenkomst, bij een activiteit voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), bij een cultureel (wijk)festival, in een gezin, in een museum, bij een verjaardag / jubileum voor volwassenen, vertellen in een (vertel)theater en poppenspel als straattheater-act.

Contact informatie

Plaats
Nijmegen
Telefoon
024-8480319
Mobiel