Over de verteller

Foto
Bedrijfsnaam
Vertelbedrijf
Voor en achternaam
Femke Klein
Beschrijving
Femke Klein - Verhalenverteller & Poppenspeler Ik bied sfeervol poppenspel en mooie verhalen voor jong en oud! Als verhalenverteller ben ik aangesloten bij Vertelkring Het Vijfde Seizoen (Nijmegen) en ben ik participant van Stichting Vertellen (Landelijk). Als poppenspeler ben ik lid van de NVP-UNIMA (Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel) en het POPU (Poppenspelers Overleg). In 2012 ben ik begonnen met poppenspel-voorstellingen op jaarlijkse vakantieweken, voor groepen van 5 - 30 kinderen van 2 - 10 jaar. In de jaren daarna ben ik me steeds meer gaan scholen als verhalenverteller. Vanaf 2019 werk ik als professioneel verhalenverteller en poppenspeler. Ik werk als zelfstandig ondernemer bij Vertelbedrijf (Nijmegen). Ik geef poppenspelvoorstellingen, vertelvoorstellingen en workshops voor kinderen op basisscholen (ook SBO en SO), in bibliotheken, op KDV en BSO, in (kinder)boekwinkels, in mijn Huiskamertheater, op kinderfeestjes, in musea en asielzoekerscentra. Mijn specialisatie is sfeervolle tafelspel-voorstellingen voor kinderen (ong. 2 - 9 jaar) met houten en vilten popjes en dieren in een landschap, in vrijeschoolstijl. Voor volwassenen treed ik op met een kerstverhalenvoorstelling voor serviceclubs en verenigingen en met allerlei kortere en langere verhalen op vertelpodia, culturele festivals, conferenties en symposia, feesten en jubilea, bij mensen thuis en bij kerken, organisaties en bedrijven. Daarnaast heb ik een aanbod voor ouderen in verpleeghuizen, waar ik kom optreden óf als poppenspeler individueel contact maak. Ik heb een breed verhalen-repertoire, waaronder verhalen bij de seizoenen en jaarfeesten, scheppingsverhalen uit verschillende culturen en korte verhalen met sfeervolle beelden. Mijn stijl kenmerkt zich door een rustige sfeer, liefdevol en met mooie beelden verteld. Met het vertellen van verhalen hoop ik de wereld mooier te maken, mijn verhalen lopen dan ook altijd goed af! Mijn specialisatie is het toegepast vertellen en toegepast poppenspel, dus het vertellen van verhalen, het geven van een tafelspel-voorstelling, of het op bezoek komen met de menspop Simon op scholen voor speciaal (basis)onderwijs, bij asielzoekerscentra en in zorginstellingen (bv. verpleeghuis, ziekenhuis, hospice). Neem contact op als u iemand zoekt om te komen vertellen, om een poppenspel-voorstelling te komen geven, of om wekelijks / maandelijks / jaarlijks op uw school of in uw zorginstelling langs te komen! Ook voor het geven van poppenspel-workshops en workshops verhalen vertellen aan kinderen of volwassenen, of voor (individuele) vertelcoaching kunt u bij mij terecht! Zie vertelbedrijf.nl
Publiek
peuters, kleuters, 6-9 jaar, 9-12 jaar, 12-16 jaar, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, ouderen met dementie, nieuwe Nederlanders (vluchtelingen/asielzoekers), culturele bijeenkomsten, scholen, huiskamers, bedrijven, community art, (kinder)boekwinkels, woonzorginstellingen, festivals, musea
Toegepast vertellen
nieuwe Nederlanders (vluchtelingen/asielzoekers), ouderen, ouderen met dementie, historisch erfgoed, Specialisatie toegepast vertellen & toegepast poppenspel: Voor speciaal (basis)onderwijs + zorginstellingen (verpleeghuizen, ziekenhuizen, hospices).
Opleidingen
Naast Verhalenverteller & Poppenspeler bij Vertelbedrijf, ben ik Kunstzinnig Therapeut Beeldend (afgestudeerd 2006, eigen praktijk sinds 2008) en Eerstegraads Docent Levensbeschouwing (diploma 2013). Deze ervaring komt zeker van pas bij het (toegepast) vertellen!
Vertelschool
Ik heb me geschoold tot verhalenverteller door het volgen van cursussen bij de Vertelacademie (Utrecht), het Vertelkasteel (België), de Nationale Vertelschool (Zutphen, Amersfoort, Enschede) en online (vertelcursussen, vertelpodia, etc.).
Ervaring
Ervaring sinds 2012, professioneel werkzaam sinds 2019 bij Vertelbedrijf. Ik treed meerdere keren per maand op, als verhalenverteller en/of poppenspeler, voor kinderen, volwassenen en ouderen. Concrete voorbeelden hiervan zijn het vertellen van een verhaal en leiden van het gesprek bij een mantelzorgcafé, het vertellen van een natuurverhaal tijdens een wandeling, poppenspel bij een kinderfeestje, het vertellen van een verhaal bij een therapeuten-bijeenkomst, vertellen van een themaverhaal bij een maandelijkse activiteit voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), poppenspel op een cultureel wijkfestival, vertellen in een gezin bij ziekte, een optreden in een museum aansluitend bij de tentoonstelling. het vertellen van een passend verhaal bij een verjaardag voor volwassenen, optreden in een (vertel)theater, poppenspel als straattheateract, een poppenspelvoorstelling spelen voor 9 kleuterklassen (per klas) van 4 basisscholen in dezelfde plaats, 12 optredens in de meivakantie in mijn Huiskamertheater in Nijmegen (per gezin), voorstellingen in de Kinderboekenweek in kinderboekwinkels, bibliotheken en basisscholen, 12 voorstellingen voor groepen van zo'n 40 kinderen en volwassenen in de zomer bij een sprookjestuinenfestival in Drenthe.

Contact informatie

Plaats
Nijmegen
Telefoon
024-8480319
Mobiel