Over de verteller

Foto
Bedrijfsnaam
Eric Borrias Verhalenverteller
Voor en achternaam
Eric Borrias
Beschrijving
ERIC BORRIAS- VERTELAMBASSADEUR 2016. Eric Borrias is vooral bekend van zijn bewerkingen van kinderboeken als o.a. Brief voor de Koning. Daarnaast heeft hij tal van verhalen voor alle leeftijden en schrijft hij verhalen op maat voor bedrijven. --- Eric Borrias vertelt al 30 jaar verhalen, sinds 1999 full time. Hij is uitgegroeid tot een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Hij heeft verhalen voor alle leeftijden én schrijft verhalen op maat voor bedrijven.
Publiek
kleuters, 6-9 jaar, 9-12 jaar, 12-16 jaar, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, meertalig publiek, culturele bijeenkomsten, scholen, huiskamers, bedrijven
Toegepast vertellen
vertellers, bedrijven, community art, ouderen, historisch erfgoed
Opleidingen
Vertelschool
Stond aan de basis van Vertellerscollectief oRARE onder leiding van dramadocente Loekie Wieringa. Het collectief maakte tussen 1990 en 2003 tal van verteltheatervoorstellingen. Verder werkte Eric Borrias jaren samen met regisseur/theatermaker Gerard Evers. o.a. aan de met de Rachel Borzykowski-penning bekroonde WOII- voorstelling " Binnen de Poorten 1943-1945"
Ervaring
Al 30 jaar vertelt hij verhalen in binnen en buitenland. Vaste gast op het grootste vertelfestival van Europa in Alden Biezen. Trad o.a. op in Engeland, Canada, België, Duitsland, Denemarken, Hongarije en Curaçao. Vertellen in het Engels gaat hem net zo makkelijk af als in het Nederlands. Inmiddels coacht en regisseert hij ook andere vertellers. Werkte mee aan diverse hoorspelen en als voice over. In 2016 unaniem gekozen tot Vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen.

Contact informatie

Plaats
Culemborg
Telefoon
0345-515377
Mobiel
+31 (06) 22307103