Over de verteller

Foto
Bedrijfsnaam
De Vertelketel
Voor en achternaam
Herman Kruize
Beschrijving
Een gedreven en krachtige verteller met een warme rustige stem. Mythen, sagen en sprookjes, maar ook eigentijdse, bestaande en zelf geschreven verhalen staan op het repertoire.
Publiek
jongeren, volwassenen, ouderen, ouderen met dementie, nieuwe Nederlanders (vluchtelingen/asielzoekers), culturele bijeenkomsten, scholen, huiskamers, bedrijven
Toegepast vertellen
bedrijven, levensloop, nieuwe Nederlanders (vluchtelingen/asielzoekers), ouderen, ouderen met dementie, historisch erfgoed, Vertellingen en verhalen op maat en voor elke gelegenheid voor iedereen vanaf 12 jaar.
Opleidingen
Vertelschool
Vertelacademie afgerond 2015. Diverse workshops bij bekende binnen- en buitenlandse deskundigen. Opleiding toneel bij theater Vrijdag en vervolgopleiding toneel. Cursus cabaret bij Gijs Nillesen enGabrielle Glasbeek (Vrouw Holland) Herman heeft het opleidingstraject gevolgd en is afgestudeerd aan de Vertelacademie te Utrecht. Daarnaast heeft hij diverse workshops van nationaal en internationaal bekende vertellers en theaterdeskundigen gevolgd. Hij heeft ook een opleiding acteren van het PrinsenTheater te Groningen en een vervolgopleiding gedaan en heeft ook enige ervaring als filmacteur en als theateracteur.
Ervaring
In september 2012 speelde Herman, naast Peter Tuinman, mee in de open lucht theaterproductie "Hebeca". In juni 2016 werd een cursus cabaret van docenten Gijs Nillesen en met een spetterend optreden afgesloten in theater Vrijdag. Zeer ervaren verteller en acteur bij festivals, theater, bedrijven,particulieren en instellingen. Herman treedt op voor particulieren, bedrijven en instellingen en festivals en heeft daarin een ruime ervaring opgebouwd. Met zijn theatervoorstellingen 'Eilanden van Stilte', 'Tussenpersonen, een zoon reflecteert op zijn dementerende vader' en de multidisciplinaire theatervoorstelling 'Cerro Rico' trekt Herman langs de Nederlandse theaters. Herman geeft ook workshops. Improvisatie en Rollenspel, Verhalen vertellen en podiumpresentatie. Soms met medewerking van andere deskundigen op een specifiek vakgebied. Zo geeft Herman ook workshops rouw en verliesverwerking.

Contact informatie

Plaats
Zuidlaren
Telefoon
Mobiel
0621684882