Wereldverteldag Wereldvertellers Wereldverhalen

Desiree

Worldstorytellingdag, het begin van de lente en de herfst in respectievelijk het noordelijke en zuidelijke deel van de wereld: Zondag 17 maart wordt het gevierd in Den Bosch.
Het is een dag waarop wereldwijd verhalen worden verteld. Het westelijk halfrond is nog in diepe rust, als in Australië de eerste vertellers beginnen. Wanneer het oostelijk halfrond nageniet van de verhalen die gehoord zijn, klinkt in Canada het eerste ‘Er was eens…’.

Het thema dit jaar is ‘Bruggen bouwen’. Verhalen bouwen bruggen tussen luisteraar, verteller en het verhaal. Wereldwijd worden een dag lang bruggen gebouwd met verhalen.
In Den Bosch nemen Kees van Wanrooij en Desiree Hornikx het voortouw. Gerenommeerde verhalenvertellers die ons gaan verrassen met verhalen die ertoe doen. Verhalen van dichtbij en ver weg, verhalen die het thema raken. Kelly Verdonk gaat ons verrassen met een aantal eigen eigentijdse teksten. Zij is schrijver, spokenword artiest en sinds kort Stadsdichter van Den Bosch.
Tussendoor brengt het duo ‘Sparv’ Zweden en omstreken wat dichterbij. Ellen Kempers (nyckelharpa en viool) en Corné Hoogervorst (trekharmonica) spelen Scandinavische muziek.
Het programma belooft een mooie middag. Niet te missen.
Spannend, wereldwijd en heel dichtbij, divers en hartverwarmend.
Weet je welkom in het Mariapaviljoen aan het Burgemeester Loeffplein nummer 70.
We beginnen om 14.00 uur, het programma duurt tot ongeveer 16.30 uur.

De entree is vrij, reserveren is gewenst. Een vrijwillige donatie om je waardering te laten blijken wordt zeer op prijs gesteld, wij zorgen voor de pet.
Voor een klein bedrag is er koffie, thee in de pauze.
Om 13.45 uur is de zaal open voor publiek
Reserveren en contact via info@hetlopendevuur.nl
Meer informatie op www.hetlopendevuur.nl