Gember en Citroenen presenteert: Caja van der Poel

Caja, Petra & Reinoud

Voor de pauze vertelt Petra van Dam (o.a. bekend van het maandelijkse vertelpodium ‘Borrelende Verhalen’ in de Haarlemse ‘Pletterij’ ) dan over een toevallige ontmoeting en ook Gember en Citroenenvriend Reinoud de Leve zal weer van de partij zijn met een verhaal.

Na de pauze staat Caja van der Poel in het spotlicht. Zij houdt ervan zich te verwonderen. De magie van sprookjes en mythes; het verre reizen, naar vreemde werelden en zelfs in de tijd, het idee dat alles met elkaar is verbonden en hoe het uiteindelijk allemaal weer goed komt, het vult haar met enthousiasme en dat uit zich in haar vertelstijl.

Bij Gember en Citroenen zal ze twee verhalen vertellen: een sprookje uit Noorwegen en een Griekse mythe. Beide verhalen bezingen sterke, eigenzinnige vrouwen, met een compleet tegenovergestelde uiting van hun kracht. Door haar beeldende manier van vertellen, kan Caja je meenemen van het hoge noorden naar het warme zuiden. Van het ontstaan van het al, tot twee bloemen bloeiend onder één bed. Rafelkap en Hestia; twee weergaloze vorstinnen, die je zullen voeden.

Tussen alle verhalen door zal Marin Millenaar nog wat meezingers spelen, uit ons nationale collectieve geheugen.