Gember en Citroenen presenteert: Katty Wtterwulghe

Katty Wtterwulghe

Dit nieuwe jaar begint voor Gember en Citroenen meteen al met spektakel; Uit Kapelen (een voorstad van de Vlaamse stad Antwerpen) hebben we nota bene Katty Wtterwulghe weten te strikken om een workshop te geven en te komen vertellen.

Ze behaalde haar master (Woord-Drama & bewegingsexpressietherapeut) en geeft al ruim 30 jaar les aan de Stedelijke Academie voor Muziek-Woord-Beeld van Ekeren, specialiseerde zich de laatste 15 jaar in het vak Storytelling. Op verzoek van diverse organisaties verzorgt Katty coaching en storytellingtrainingen. In ‘De Kasteelpraktijk’ gebruikt ze storytelling (naast bewegingsexpressie) ook voor therapie voor kinderen en volwassenen.

Ons maandelijkse vertelcafé met fantastische en fictieve verhalen voor volwassenen. Daarin deze maand voor de pauze: Egbert van Foeken uit Deventer en Daniëlle Repko uit Sneek. Egbert met een verhaal van Daniel Morden getiteld: ‘Het huilende huis’ (een sprookjesachtig ‘coming of age-verhaal’ over een zoektocht naar geluk), Daniëlle Repko met een eigen verhaal verhaal onder de titel: ‘Het ongewone pad van geven dat ontbrak’ (Een verhaal over de essentie van teruggeven. Een nieuw perspectief op eigen tekorten).

Na de pauze is het tijd voor onze hoofdact Katty Wtterwulghe. Toen ik haar vroeg wat ze zou gaan vertellen schreef ze: “Blijkbaar heb ik nogal wat verhalen over vrouwen in mijn repertoire zitten. Is dat nu alleen maar omdat ik zelf een vrouw ben? Of zit daar meer achter? Wat is dat dan ‘vrouw’ zijn? Hoe vrouwelijk ben je nog als je je ‘girl-power’ aanspreekt en daarmee de mannen van hun sokken blaast? Of ben je dan een man-vrouw? Het moet niet allemaal zo ernstig: het zijn vooral verhalen waarin ik me kan uitleven en waarmee ik met humor de kracht van vrouwelijke en mannelijke energie in het licht zet.”

Nog even alle data op een rijtje:

Waar is het?
‘De Nieuwe Anita’, Frederik Hendrikstraat 111, 1052 HN Amsterdam
bereikbaar met tram 3, halte Hugo de Grootplein, of bus 18 Amsterdam CS => Slotervaart, halte G. v Ledenberchstraat

Programma:
16:00 Vertelcafé deur open
16:30 Start vertelprogramma met Egbert van Foeken & Daniëlle Repko
17:10 Pauze
17:30 Hervatting vertelprogramma met Katty Wtterwulghe
18:30 Einde programma

Wat kost het?
t/m 14-01-2024 € 10,00 / daarna € 12,50 / aan de deur € 15,00

Reserveren via: https://www.gemberencitroenen.nl/contact/