Verhalenpodium

trap maartenshuis

11 februari @ 14:30 16:30

Ontdek de kracht van verhalen op ons Verhalenpodium! Verbind je met boeiende vertellingen die actuele thema’s belichten en bijdragen aan sociale rechtvaardigheid. Laat je meenemen door verhalen die bruggen slaan. Kom langs op zondag 11 februari, 23 juni of 1 september en laat je meevoeren tijdens een middag vol inspiratie, inzicht en verbondenheid op het groenste podium van de Heuvelrug.
De meeste vertellers die optreden, vertelden al eerder een prachtig verhaal op ons podium. Waar hun verhalen over gaan? Over het leven en de liefde, over vertrouwen en verraad, over natuur en avontuur. Maar waar de vertellingen ook over gaan, ze zijn altijd boeiend en iedere keer een beetje anders.

De vertellers op zondag 11 februari
Mieke Spronk is uw gastvrouw en vertelt vanuit een thema dat haar persoonlijk raakt en dat ze terugvindt in oude verhalen, sprookjes, mythen of literaire verhalen. Vertellen is een soort magie waarin elke luisteraar eigen beelden en associaties mag krijgen. Ze heeft de oude verhalen leren waarderen vanwege de wijsheid die erin verborgen is. Wijsheid die ons iets vertelt over vragen en problemen van vandaag. Zondag 11 februari vertelt ze een verhaal van Maarten Maartens, schrijver en stichter van Landgoed Zonheuvel, over een belangrijk man met vaste overtuigingen. Een man die veel goeds deed in het dorp, een rechtvaardig man die aanzien genoot, maar kende hij liefde?

Bert de Velde Harsenhorst vertelt deze middag twee korte parabels die cirkelen rond sociale rechtvaardigheid. Zoals zo vaak gaat een parabel over een alledaags iets en tegelijkertijd vertelt het ook iets over een andere werkelijkheid. Eén van deze verhalen gaat over ganzen. Het verhaal is oud, maar zet wekelijks, via de TV aan tot delen. Het andere verhaal gaat ook over delen en hoe daardoor iedereen genoeg krijgt. Bert is naast adviseur bij de SBI groep actief als theoloog.

Dick de Groot Worls Connectors Earth Chartervriend zal een interactief verhaal vertellen uit de Earth Stories Collection.

Jetta van Genuchten is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast is zij opgeleid aan de Mezrab Storytelling School Amsterdam. Haar verhalen, zijn fantasievol, persoonlijk, maar ook maatschappelijk betrokken en licht verontrustend.

Nico Bakker is een tevreden man en vertelt vaak persoonlijke verhalen geïnspireerd door klassiekers.

Vincent Zijffers is een rasechte verteller die graag verrassende verhalen onder de aandacht brengt bij mensen die denken: ‘ik had niet gedacht dat het wat voor mij zou zijn’’.

TICKETS VIA WEBSITE zie hieronder

Voor in de agenda
De andere data van het Verhalenpodium in 2024:
Zondag 23 juni en 1 september 14.30 – 16.30 Openluchttheater, Landgoed Zonheuvel
De evenementen in het Openluchttheater worden verzet of geannuleerd bij slecht weer. Hiervan wordt u per mail op de hoogte gehouden.

Maarten Maartenshuis, Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, Doorn
Doorn, Utrecht 3941EP
+ Google Maps
0343-47 35 50
Bekijk de site van Locatie