Wereldwijd Vertelcafé – historie en draaiboek

Wereldverteldag is een mondiaal evenement. Om dit te benadrukken heeft de Werkgroep WVD vanaf 2012 op 20 maart een drietal keren een Wereldwijd Vertelcafé georganiseerd: een middag/avond met vertelde verhallen uit binnen- en buitenland. De Nederlandse vertellers vertellen live, de buitenlandse vertellers waren te zien op een groot scherm,  live via Skype of in een door henzelf opgenomen video.

Het eerste Wereldwijd Vertelcafé was in samenwerking met Vertelcafé Mezrab in Amsterdam. Vertellers uit de hele wereld vertelden via Skype live verhalen over het thema Bomen. Onderaan deze pagina staat een video-impressie van dit allereerste internationale online vertelevenement.

Sinds 2014 vinden er Wereldwijd Vertelcafés plaats op meerdere locaties in het land. Tijdens het WW Vertelcafé in Utrecht werden door het Meertens Instituut in 2014 opnames gemaakt van Kees Geelhoed en Brenda Alink.

Wil je ook een Wereldwijd Vertelcafé organiseren? Naar aanleiding van de ervaringen van de werkgroep is er een draaiboek gemaakt voor wie ook zo’n online Vertelcafé wil organiseren.