combiplaatje

Save the date!

Op zaterdag 21 april a.s. is de volgende ontmoetingsdag van Stichting Vertellen. Vroeger dan in eerdere jaren omdat we graag met jullie verder praten over de rol van Stichting Vertellen in de vertelwereld anno nu in het algemeen, en de toekomst van het Vertelambassadeurschap in het bijzonder.
Daarnaast natuurlijk ruimte voor verhalen en ontmoeting in de inspirerende omgeving van broedplaats de Gelderlandfabriek!

Het bestuur van Stichting Vertellen is zich bewust van andere vertelactiviteiten op dezelfde dag, waaronder het Vertelfestival in Alden-Biesen, en zal daarom zorgen voor het rondsturen van een korte digitale vragenlijst voor de ontmoetingsdag. Zodat ieder een zegje kan doen! De antwoorden op de vragenlijst worden gebundeld en zullen onderdeel zijn van de brainstorm op de ontmoetingsdag.

Binnenkort meer informatie. Graag tot ziens in Culemborg!

vertellersheldenvanvandaag

Op zaterdag 27 januari 2018 gaan de deuren van de Gelderlandfabriek in Culemborg weer open voor het jaarlijkse Vertel Event van Stichting Vertellen!

Het wordt een middag en avond vol verhalen, inspiratie en ontmoeting waar vertellers, organisatoren en belangstellenden elkaar treffen. Dit jaar uiteraard met ruime aandacht voor het project Helden van Vandaag van Vertelambassadeur van het Jaar 2017 Pauline Seebregts. Op deze dag zal ook de korte film over het project in première gaan!

Ga naar de agenda voor meer informatie en inschrijven voor deze dag. Of ga rechtstreeks naar het inschrijfformulier.

Van harte welkom!

PS: lees hier meer over de vertellers van het project Helden van Vandaag.

Op zoek naar nieuwe vertelplekken; naar publiek dat nog niet weet dat het publiek is!

Verhalen vertellen kan overal. Er wordt verteld op scholen, in theaters, op festivals en op andere plekken. Maar er is nog een wereld te veroveren... Op welke nieuwe originele plekken kunnen we onze verhalen kwijt? In welke situaties, voor welke groepen vertellen we ons volgende verhaal? En hoe komen we daar dan terecht?

Op 20 mei ontdekken we succesverhalen van vertellers die nieuwe wegen hebben gevonden. Met hun inspiratie gaan we op zoek naar nog meer nieuwe mogelijkheden. We verzamelen originele ideeën en  gaan meteen aan de slag om te verkennen hoe die werkelijkheid kunnen worden. Een deskundig iemand van buiten de vertelwereld (!), Linda Ammerlaan, cultureel ondernemer uit Delft, is aanwezig voor tips en aanwijzingen. Kijken door een andere bril! Hoe ga je jezelf presenteren, hoe overtuig je mensen van de waarde van je verhaal.

Verhalen op Golfbreker radio

In het verhalenprogramma van Aat van der Harst op Golfbreker radio, Luister ik heb een verhaal voor je, waren in juni te gast Pauline Seebregts en Gottfrid van Eck.

Onze vertelambassadeur Paulien vertelt over wijs worden door boeken, door ontmoeting en door vragen te stellen. Er is harpmuziek van Jopie Jonkers en Aat praat met Pauline over vertellen en haar ambassadeurschap. U kunt kiezen tussen los het verhaal en het verhaal met gesprek en muziek via deze link:

https://soundcloud.com/golfbrekerradio/sets/paulineseebregtsluisterikhebeenverhaal

Gottfrid van Eck vertelt en maakt muziek. Hij vertelt het verhaal Vreemde Vogel en praat met Aat over worden wie je bent en over contact maken:

https://soundcloud.com/golfbrekerradio/sets/gottfridvaneckluisterikhebeenverhaal

Golfbreker radio  is overal te beluisteren rond Amersfoort en op de Veluwe. Vanaf 26 augustus weer te beluisteren om de twee weken op zaterdag om 10.30 uur op de kabel en overal via de livestream. Meer info:  www.verhalenonderweg.nl

Nederland vertelt! Steeds meer. Vele vertellers en luisteraars weten dat al. Nu de rest van Nederland nog!

In de week van 25 t/m 31 oktober 2017 – voorafgaand aan de feestelijke 10e editie van het Storytelling Festival Amsterdam dat op 1 november begint - willen we heel Nederland laten zien wat je met het vertellen van verhalen teweeg kunt brengen. We willen het verhalen vertellen in Nederland daarmee flink op de kaart zetten, in het hele land.

Daarom organiseren we in de laatste week van oktober Nederland Vertelt.

Ons idee: gedurende een week zijn er op vijf verschillende plekken in het land presentaties van projecten te zien waarbij vertellers hun vaardigheden inzetten in bijvoorbeeld zorg, welzijn, onderwijs, theater of erfgoed/musea en daar voor een meerwaarde zorgen.

Heb jij een idee voor een bijzonder vertelproject of heb je een bestaand project, waarin je nu al samenwerkt met partners uit een andere sector? En wil je in oktober aan professionals uit de betreffende sector èn aan gewoon publiek je project presenteren op één dag, waarop ze bovendien kunnen genieten van optredens van bijzondere vertellers? Laat het ons weten!

Mail ons uiterlijk 31 maart - via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Lenneke Beunk - een beknopte beschrijving van je project en doe mee met Nederland Vertelt. De vijf interessantste projecten kunnen rekenen op zakelijke, organisatorische en promotionele ondersteuning door de projectgroep Nederland Vertelt. Via www.storytelling-centre.nl/project/nederland-vertelt vind je meer informatie over Nederland Vertelt en het insturen van je plan: wat vragen we, wat bieden we en wat willen we bereiken.

We kijken uit naar jullie ideeën!

De projectgroep Nederland Vertelt:

Arjen Barel (Storytelling Centre Amsterdam)

Lenneke Beunk (Storytelling Centre Amsterdam)

Esther Kornalijnslijper (Stichting Vertellen)

Janneke Tanja (Stichting Verhalenfontein)

Nancy Wiltink (Tuin aan Zee)

Melanie Plag (Babboes)

Gottfrid van Eck (Stadsavonturen)

Pagina 1 van 14

Agenda Stichtingsactiviteiten

op en rond 20 maart 2018: Wereldverteldag (www.wereldverteldag.nl)

de eerstvolgende ontmoetingsdag is op zaterdag 21 april 2018 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

zaterdag 26 januari 2019: Vertel Event in de Gelderlandfabriek in Culemborg.